Šadurskis: Pēc vakardienas izglītības ministrs gribu būt vēl divreiz vairāk nekā pirms tam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V) šo amatu vēlas ieņemt arī nākamajā Saeimas sasaukumā, turklāt pēc vakar, 31.maijā, notikušās parlamenta Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdes viņš par ministru gribot būt pat divreiz vairāk nekā pirms tam, pauda politiķis.

Sarunā viņš neizslēdza iespēju, ka par sešgadnieku reformu būs jālemj nākamajai Saeimai. «Satura reformu ar kaut kādiem izkropļojumiem, kurus gan vēl ir iespējams novērst, mēs nevaram pieņemt. Tādēļ, protams, ka par to būs jālemj nākamajam sasaukumam. Taču, runājot par kompetenču izglītību, tur vēl šim sasaukumam jāiet uz priekšu un viss jāpieņem. Protams, tādā redakcijā, kā nolēma vakar - ar gada novirzi,» komentēja Šadurskis, norādot, ka, apzinoties «šādu ZZS un «Saskaņas» nostāju,» viņš «gluži vienkārši neredz vairākuma balsu atbalstu sešgadnieku reformai».

Kā vēstīts, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šodien paziņoja, ka par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) piedāvātajām izglītības reformām būtu jālemj nākamajai Saeimai.

Viņš atzina, ka no IZM piedāvājuma nevajadzētu atteikties, bet tas ir jāuzlabo un par to būtu jālemj nākamajai Saeimai.

Savukārt Šadurskis sarunās ar koalīciju solījās turpināt skaidrot reformas nepieciešamību un atgūt atbalstu jautājumā par skolu gaitu sākšanu no sešu gadu vecuma.

Viņš neslēpa, ka vakardienas Saeimas komisijas lēmums konceptuāli noraidīt ieceri par skolas gaitu sākšanu no sešu gadu vecuma viņam bija pārsteigums. «Es pieļāvu, ka būs noraidīts laika grafiks, bet, ka reformu noraidīs pilnībā - man tas ir patiess izbrīns,» sacīja ministrs.

Jau ziņots, ka vakar, 31.maijā, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vairākums konceptuāli noraidīja ieceri par skolas gaitu sākšanu no sešu gadu vecuma.

Tāpat deputāti atbalstīja izglītības jaunā kompetenču satura ieviešanu par gadu vēlāk, nekā bija sākotnēji bija piedāvājusi IZM.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu