«Latvijas pasts» šogad sācis 64 jaunu kravas mikroautobusu izmantošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Turpinot autoparka atjaunošanu efektīvākai universālā pasta pakalpojuma un eksprespasta sūtījumu piegāžu nodrošināšanai, VAS «Latvijas pasts» šogad sācis 64 jaunu kravas mikroautobusu izmantošanu, informēja «Latvijas pasta» pārstāve Vineta Danielsone.

Jaunie «Renault Master» markas mikroautobusi izvēlēti publiska iepirkuma procedūrā, kas paredz četru gadu nomu, izmantojot operatīvā līzinga pakalpojumu. Nomas izmaksas visam periodam ir 1,5 miljoni eiro. Ar jaunajiem automobiļiem tiek nomainīti automobiļi, kas sūtījumu piegādei tika ekspluatēti kopš 2007.gada.

Mikroautobusu piegādi nodrošina «Mūsa Motors Rīga», bet darījumu finansē «SEB Līzings».

Līdz gada beigām plānota vēl 41 tehniski novecojuša mikroautobusa nomaiņa pret jauniem modeļiem.

«Latvijas pasta» pārstāve uzsvēra, ka jaunie mikroautobusi ir jaudīgāki, ekonomiskāki un videi draudzīgāki, kā arī to manevrēšana un veiktspēja ir krietni ērtāka, uzlabojot gan piegādes ātrumu, gan automobiļu vadītāju darba apstākļus.

Mikroautobusu nomaiņu «Latvijas pasts» sāka pērn maijā. Nomaiņu pakāpeniski plānots realizēt līdz šī gada beigām, kopumā nodrošinot visu autoparka mikroautobusu atjaunošanu.

«Latvijas pasta» valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns norādīja, ka līdz ar straujo e-komercijas sūtījumu attīstību arvien lielāka nozīme tiek piešķirta sūtījumu piegādes ātrumam.

«Visā pasaulē sūtījumu piegādes laiks turpina samazināties, tāpēc, sekojot līdz tirgus attīstībai, svarīgi nodrošināt atbilstošu uzņēmuma sniegto pakalpojumu ātrumu, ko veicina gan automobiļu vadītāju darba apstākļu uzlabošana, gan modernāks autoparks,» skaidroja Vilcāns.

Kopējo «Latvijas pasta» autoparku patlaban veido 260 automobiļu vienību.

«Latvijas pasts» nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. «Latvijas pasts» ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu