«Jauno Jāņu orķestris» izdod mītisku dziesmu, izziņo koncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Mūziķis Juris Kaukulis un jaunā folka apvienība «JJO» (Jauno Jāņu orķestris) izdod dziesmu «Salti pūta ziemas vēji», pirmo vēstnesi no grupas pavasarī gaidāmā albuma, kā arī izziņo jauna albuma atklāšanas koncertu 30. aprīlī, mūzikas namā «Daile». Siguldas puses ziemīgajos pakalnos tapis arī mītisks mūzikas video.

Apvienība «Jauno Jāņu orķestris», dzimusi kā grupas «Dzelzs vilks» folkmūzikas atvasinājums, turpina darboties neatkarīgi, nosaukumā lietojot abreviatūru «JJO». Šogad, sekojot agrāk izdotajam albumam «Kālabad» (2013), kas nominēts balvai «Zelta mikrofons», «JJO» gatavo otro studijas albumu, kas iznāks pavasarī, 30. aprīlī.

«Turpinām sakausēt simtgadīgas tautasdziesmas ar cilvēcisku attiecību stāstiem no jauna radītā mūzikā – te skan gan intīmi čuksti, gan mežonīgas dejas,» gaidāmo albumu raksturo Juris Kaukulis.

Gaidāmā albuma pirmā vēstneša, dziesmas «Salti pūta ziemas vēji» mūzikas un dainu teksta salikuma autors ir Juris Kaukulis, producents – Aldis Zaļūksnis. Kompozīciju ieskaņojuši un aranžējuši visi «JJO» mūziķi: Juris Kaukulis (balss, ģitāra), Artis Orubs (sitaminstrumenti), Kaspars Tobis (sintezatori), Ieva Strode (balss, vijole) un Valērijs Cīrulis (balss, mandolīna), kā arī grupas jaunākais dalībnieks Andris Veinbergs (kontrabass).

Dziesmai «Salti pūta ziemas vēji» tapis arī režisora Ritvara Blukas filmēts video. «Nevar noliegt, ka ne viena vien muzikāla ideja rodas, klaiņojot dzimtās Siguldas puses mežonīgajos pakalnos, tāpēc nav nejauši, ka atsauce uz šo ainavu vizualizēta klipā. Devāmies ziemīgā piedzīvojumā senlejas alās, ceļos un neceļos. Sākot ceļu, nav zināms, kas tevi gaida, un iznākums var būt necerēts. Tu kādu satiec un ceļu turpini jau pavisam citāds. Neparedzama ceļa sajūta neatstāja, arī rakstot dziesmu,» stāsta dziesmas autors.

Dziesma tapusi ar AKKA/LAA autora stipendijas atbalstu.

Biļetes uz «JJO» albuma atklāšanas koncertu 30. aprīlī, Rīgā, Mūzikas namā «Daile» (stāvvietas un sēdvietas) pieejamas no 18. janvāra «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu