Juris Kaukulis un Jauno Jāņu Orķestris atklāj «Ieviņu»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kristaps Kalns

Pirmdienas, 30. aprīļa, vakarā mūziķis Juris Kaukulis un jaunā folka grupa JJO (Jauno Jāņu Orķestris) koncertā mūzikas namā «Daile» plaša klausītāju pulka klātbūtnē atklāja jauno albumu «Ieviņa». Aplūko foto no atklāšanas.

Uz skatuves kāpa visi visu JJO mūziķi - Juris Kaukulis (balss, ģitāra), Artis Orubs (sitaminstrumenti), Kaspars Tobis (sintezatori), Ieva Strode (balss, vijole), Valērijs Cīrulis (balss, mandolīna) un Andris Veinbergs (kontrabass).

Pēc plaši apmeklēta albuma «Ieviņa» atklāšanas koncerta Rīgā, grupa aicina uz koncertiem Gulbenē (12.05.) un Liepājā (18.05.). Tāpat kā Rīgā, arī tajos ar pilnu jaudu skanēs visas dziesmas no jaunā albuma, kā arī jau daudziem labi zināmās kompozīcijas no «Dzelzs vilka» tautasdziesmu mantojuma un mūzika no albuma «Kālabad».

Jaunā folka grupa «Jauno Jāņu orķestris», dzimusi kā grupas «Dzelzs vilks» folkmūzikas atvasinājums, turpina darboties neatkarīgi, nosaukumā lietojot saīsinājumu «JJO». Šogad, sekojot agrāk izdotajam albumam «Kālabad» (2013), izdevniecības «Upe tuviem un tāliem» paspārnē grupa laidusi klajā otro studijas albumu - «Ieviņa».

«Ieviņu» iedvesmojuši dainu teksti. «Dainas esam lietojuši kā dzejiskus motīvus jaunradei, nevis nemainīgi muzejiskas vērtības. Viens aiz otra dažādi folklorā sastopamie arhetipiskie motīvi kā puzles gabaliņi sasaistījās jaunās kombinācijās. Mūsu dziesmas ir stāsti, kas arvien atgriežas cilvēcisku attiecību krustcelēs - dziesmas no intīmiem čukstiem līdz mežonīgām dejām, un, ko tur slēpt, tieši nerātno dainu krājums akumulējis pamatīgas enerģijas rezerves,» atklāj dziesmu autors Juris Kaukulis.

Jaunajā albumā iekļautas 12 kompozīcijas, tostarp arī jau Latvijas raidstacijās nokļuvušie singli «Salti pūta ziemas vēji» un tituldziesma «Ieviņa». Dziesmu autors ir Juris Kaukulis, aranžējumus radījuši un dziesmas ieskaņojuši JJO mūziķi. Skaņu ieraksta producents - Aldis Zaļūksnis. Albuma dizaina autors – mākslinieks Viesturs Staņislavskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu