ISSP galerijā Aleksandra Gronska un Ksenijas Babuškinas izstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

28. martā plkst. 18 jaunatvērtajā ISSP galerijā Berga Bazārā (Marijas iela 13 k-3, Berga Bazārs) tiks atklāta Aleksandra Gronska un Ksenijas Babuškinas izstāde «Shēma» (Schema). Izstāde būs apskatama līdz 5. maijam.

Diptihus un poliptihus no sērijas «Schema» autori pasniedz kā azartisku rotaļu par un ap telpas un laika uztveri. Šai ārēji virspusīgajai spēlei «Atrodi atšķirības» piemīt izteikti fotogrāfisks raksturs. Atšķirības fotouzņēmumu rakursā, vietā vai laikā skatītāju mudina attēlus salīdzināt vienu ar otru, galu galā atsedzot vienīgi apmulsumu, ko šī salīdzināšana izraisa.

Foto: Publicitātes

Izstāde ir daļa no Gronska un Babuškinas kopprojekta, pie kura mākslinieki strādā jau kopš 2013. gada. Attēli uzņemti dažādās pasaules valstīs (Krievijā, Japānā, Azerbaidžānā u.c.). ISSP Galerijas izstādē pirmoreiz aplūkojami 2017. - 2018. gadā Maskavā un Sanktpēterburgā tapušie darbi. Tās kuratore ir Anna Volkova.

29. martā plkst. 18.30 notiks tikšanās ar māksliniekiem, kurā viņi pastāstīs vairāk par projektu «Schema» un izaicinājumiem, ar kuriem saskārās tā tapšanas gaitā.

Aleksandrs Gronskis (1980)

Mākslas fotogrāfijas gadatirgū «Paris Photo» Gronskis tika pieteikts kā igauņu fotogrāfs, jo ir dzimis Tallinā. Fotografējot Japānu, viņš pārstāv Latviju, jo ir dzīvojis Rīgā. Gronskis viegli šķērso robežas - ne vien žanru, bet arī ģeogrāfiskās. Viņš saņēmis vairākus nozīmīgus apbalvojumus: Foam Paul Huf Award, Aperture Portfolio Prize, World Press Photo, Linhof Young Photographer Award, Krievijas balvu «Inovācija», kā arī nominēts Kandinska balvai. Mākslinieka darbi izstādīti visā pasaulē, tie iekļauti muzeju un privātkolekcijās. Patlaban mākslinieks dzīvo Maskavā.

Ksenija Babuškina (1988)

Socioloģe, māksliniece un pasniedzēja Ksenija Babuškina pēta mūsdienu vizuālo kultūru un veido fotogrāfijas izglītības programmas. Nesen sākusi pētīt videoblogošanas fenomenu. Dzimusi un augusi Sanktpēterburgā, dzīvo un strādā Maskavā.

Biedrība ISSP jau 12 gadus darbojas laikmetīgās fotogrāfijas jomā, veidojot aktīvu fotogrāfijas vidi Latvijā, izglītojot jauno Latvijas fotogrāfijas autoru paaudzi un veicinot starptautisku apmaiņu. Līdz ar jaunās telpas atklāšanu Berga Bazārā, ISSP sevi piesaka kā nozīmīgu pieturas punktu Rīgas kultūras kartē - vienīgo laikmetīgajai fotogrāfijai veltīto telpu Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu