Atklās ISSP Skolas absolventu izstādi «Tapt pārtapt»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Annemarija Gulbe

30. maijā plkst. 19 tiks atklāta fotogrāfijas izstāde «Tapt pārtapt», kurā savus autorprojektus prezentēs ISSP Skolas 2018. gada absolventi. Izstāde ir šī gada Rīgas Fotomēneša notikums un līdz 22. jūnijam būs skatāma jaunajā radošajā kvartālā Tallinas ielā 6.

Izstādē «Tapt pārtapt» sevi piesaka septiņi jaunie autori, ISSP Skolas 2018. gada absolventi - Mareks Gaidamovičs, Matīss Galzons, Annemarija Gulbe, Viktorija Halilova, Elizabete Džeina Rubene, Elīna Semane un Tīna Zariņa. Jaunie mākslinieki savos darbos atspoguļo sadursmi starp vispārpieņemtām sociālām lomām un indivīda sajūtām un instinktiem, pievēršoties personiskiem meklējumiem konfliktējošu ideoloģiju pasaulē. Cenšoties iekļauties fiziskajā, sociālajā un emocionālajā vidē notiek personības nemitīga tapšana un pārtapšana. Izteikti konceptuālie, kā arī subjektīvi dokumentālie izstādes darbi ir pārdomas par pieaugšanu, savu identitāti, seksualitāti un dzīves jēgu, pārkāpjot trauslo un grūti nosakāmo robežu starp jaunību un briedumu.

Izstādes atklāšanas pasākumā 30. maijā uzstāsies viens no spilgtākajiem Latvijas elektroniskās mūzikas pārstāvjiem – «TV Maskava», kā arī jaunizveidotā eksperimentālā noiza grupa «MVTE».

Izstāde «Tapt pārtapt» Tallinas ielā 6 būs aplūkojama līdz 22. jūnijam. Izstāde atvērta no trešdienas līdz sestdienai, plkst. 13.00 – 19.00. Ieeja bez maksas.

Foto: Annemarija Gulbe

«Tapt pārtapt» ir jau sestā ISSP Skolas absolventu izstāde. ISSP Skola ir 2011. gadā dibināta neformālās izglītības platforma laikmetīgajā fotogrāfijā. Skolas mācību programmas piedāvā kvalitatīvu, praksē balstītu izglītību Latvijas jaunajiem fotogrāfiem, kas vēlas paplašināt savu izpratni par fotogrāfijas mediju kā mākslas izteiksmes veidu. Skolā pasniedz atzīti Latvijas fotogrāfi Iveta Vaivode, Andrejs Grants, Arnis Balčus, Ieva Epnere, kuratores Solvita Krese un Līga Lindenbauma, un citi jomas eksperti.

Jūnija sākumā tiks izsludināta pieteikšanās ISSP Skolas programmas «Attīstot fotogrāfijas valodu» jaunajam mācību gadam 2018/2020.

Vairāk informācijas: www.isspskola.lv

Izstādes partneri un atbalstītāji: Free Riga, Print Service, Sadolin, SIA Vikotrans, Bauskas alus, Absolut, Malduguns, Dabas Dots, Satori, FK Magazine, Confess Magazine, Arterritory.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu