Par «Eirovīziju», Pugačovu un seksu. Par ko Samoilova vēsta savā grāmatā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Izdevniecība "Eskimo"

Jūlija Samoilova, kas šogad «Eirovīzijas» pusfinālā Portugālē pārstāvēja Krieviju, ir publicējusi savu pirmo grāmatu «Parasts neparastais stāsts» («Обычная необычная история»). Grāmatā dziedātāja vēsta par saviem dzīves nozīmīgākajiem un neaizmirstamākajiem stāstiem: bērnības aizvainojumiem, pirmo mīlestību un piedalīšanos dažādos konkursos.

Neskatoties uz to, ka grāmatas vāks veidots Eirovīzijas stilistikā, pats konkurss tekstā tiek pieminēts vien nedaudz. Dziedātāja atklāj, ka grāmatas vāka dizainu izvēlējās izdevniecība «Eksmo» un viņa nemēģināja no tā atteikties.

Pēc Samoilovas vārdiem, viņa nekad nav sapņojusi kļūt par rakstnieci, tomēr pēc neveiksmīgā brauciena uz Ukrainu, kad dziedātājai tika aizliegts iebraukt valstī, viņai tika piedāvāts publicēt autobiogrāfiju. Kā uzskata dziedātāja, grāmata lielākoties būs pieprasīta tieši sieviešu vidū.

Grāmatā dziedātāja vaļsirdīgi stāsta gan par savas bērnības labajiem brīžiem, gan sliktajiem, aprakstot negadījumu vannas istabā, pēc kura viņa nonāca komā, kā tika vienaudžu izsmieta un par slimību, kuras dēļ viņa nonāca ratiņkrēslā. Tāpat

Samoilova nekautrējas detalizēti aprakstīt savas seksa ainas

un izklāstīt pat sāpīgākos brīžus: savu puišu māšu histērijas par to, ka viņu dēli tiekas ar invalīdi, krāpšanu un strīdus ar vīru.

Grāmatā Samoilova atklāj grūtības, ar kurām nācies saskarties invaliditātes dēļ: «Nepietika ar to, ka man nebija ļauts dziedāt sabiedriskos pasākumos, kā iemeslu minot to, ka cilvēki nevēlas skatīties uz invalīdu un bojāt sev noskaņojumu, mani vēl turklāt nelaida dažādās iestādēs un pat veikalos.»

Grāmatas vāks
Grāmatas vāks Foto: Izdevniecība "Eskimo"

Tāpat daudzas grāmatas lappuses ir veltītas tieši Samoilovas radošajam ceļam, aprakstot, kā dziedātāja piedalījusies pirmajā konkursā, nodibinājusi savu grupu (no kuras viņu pēc tam «izdzina» citi dalībnieki) un uzstājusies paralimpiskajās spēlēs Sočos, kā arī iepazinusies ar Allu Pugačovu.

Kā raksta Samoilova, Pugačova māksliniecei ir liels atbalsts un viņas bieži sazvanoties.

Abas dziedātājas iepazinās muzikālajā konkursā «Factor A», kur Pugačova bija žūrijas locekle. Pēc konkursa abas sievietes kļuva par draudzenēm, un Samoilova lepojas, ja klausītāji starp viņu un estrādes dīvu velk paralēles.

Plašu popularitāti dziedātāja guva tieši pēc skandāla 2017. gada Eirovīzijas konkursā, pēc kura viņa tika aicināta uzstāties «ne tikai rehabilitācijas centros». Drīz pēc tam dziedāšana kļuva par Samoilovas profesiju un māksliniece drīz apprecējās.

Pēc dziedātājas teiktā, viņai joprojām ir aktuāls jautājums par invalīdu integrāciju sabiedrībā. «Ja cilvēks lieliski dara savu darbu, skatītājiem vajadzētu būt vienalga, vai viņam ir kādas īpašas iezīmes vai nav. Galu galā mākslinieks nāk uz skatuves nevis līdzjūtības, bet aplausu dēļ,» grāmatā norāda pati Samoilova.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu