Navaļnijs parāda Krievijas pirmā vicepremjera «pili, uz kuru nedrīkst skatīties»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas opozicionārs un korupcijas atmaskotājs Aleksejs Navaļnijs jaunā video ar dronu nofilmējis Krievijas pirmā vicepremjera Igora Šuvalova grezno pili Maskavas apgabalā.

Iespaidīgo ēku apņem mežs. Īpašuma kopējā teritorija ir 7,5 hektāri, bet ēkas aizņem 4174 kvadrātmetrus.

Navaļnijs lēš, ka īpašuma vērtība varētu būt apmēram astoņi līdz desmit miljardi rubļu (114 līdz 143 miljoni eiro).

Taču Navaļnijs pamanīja kādu dīvainu lietu - daudzstāvu dzīvojamajām mājām, kas atrodas pretī Šuvalova krāšņajam īpašumam, nav logu, no kuriem to varētu redzēt. Izrādās, ka uz ēkas ārsienas izveidotas betona konstrukcijas pie logiem, kas mājas iedzīvotājiem aizsedz skatu uz turpat meža ielokā esošo Šuvalova pili.

Savukārt citai dzīvojamai ēkai daļa ārsienas ir pilnīgi bez logiem.

Izrādījās, ka tas patiešām darīts ar nodomu. Projekta prezentācijā arhitektūras mājaslapā norādīts, ka dienvidu pusē neesot bijis iespējams izbūvēt logus «drošības apsvērumu dēļ».

Navaļnijs uzsver, ka Šuvalova īpašumi Londonā un Austrijā esot labi apskatāmi, taču tikai Krievijā, kur daudzi dzīvo zem nabadzības sliekšņa, sava greznā māja ir jāslēpj.

Savā mājaslapā Navaļnijs norāda uz ierēdņa Šuvalova lepno dzīvesveidu - viņam ir gan «Rolls-Royce Phantom» automašīna, gan grezns dzīvoklis Maskavā, gan pils, uz kuru nedrīkst skatīties, gan arī dzīvoklis Londonā un māja Austrijā. Šuvalova ģimenes iemīļotie korgiji uz izstādēm dodas privātā lidmašīnā, kas gadā izmaksā apmēram 40 miljonus rubļu (572 500 eiro). Tikmēr iztikas minimums Krievijā ir 10 573 rubļi (151 eiro) mēnesī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu