Navaļnijs atsakās mesties uz vienu roku ar Sobčaku

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Neilgi pēc prezidenta vēlēšanu iecirkņu slēgšanas Krievijā kandidāte Ksenija Sobčaka viesojās pie vēlēšanām nepielaistā Alekseja Navaļnija «YouTube» šovā «Navalny Live». Sobčaka aicināja Navaļniju apvienot ar viņu spēkus, taču opozicionārs no piedāvājuma atteicās, sakot, ka Sobčaka esot daļa no shēmas, kas liedza viņam kandidēt, vēsta portāls «Meduza».

«Es atnācu uz filmēšanu, lai piedāvātu Aleksejam Navaļnijam pēc vēlēšanām vienoties par sadarbību,» teica Sobčaka. «Piedāvāju Aleksejam pievienoties jaunajai partijai, ko dibinām ar Dmitriju Gudkovu. Opozīcija ir sašķelta. Mums vajag apvienoties par spīti atšķirīgajiem uzskatiem.»

«Ksenij, tu pati esi daļa no melīgās falsifikācijas shēmas, kas mani nepielaida pie vēlēšanām,» atbildēja Navaļnijs. «Nosūtīji Putinam telegrammu, kad izgāji no vēlēšanu iecirkņa? Es atsakos ar tevi sadarboties. Mums nav nekā kopīga. Šajās tā saucamajās vēlēšanās tu parādīji sevi kā liekulības čempioni. Tu divos naktī atnāci pie manis uz mājām un teici: man piedāvā milzu naudu par kandidēšanu. Katrs tavs vārds ir melīgs.»

Sobčaka to noliedza, pēc tiešraides stāstot, ka viņai esot bijuši sponsori, kuru vārdi nosaukti publiski, un nekādus slepenus maksājumus viņa neesot saņēmusi. «Putina un tava shēma bija tāda - nepielaist mani pie vēlēšanām un izvirzīt pašus nepopulārākos cilvēkus valstī, tevi un Grigoriju Javļinski. Lai kā es tevi būtu atbalstījis, par tevi vienalga būtu nobalsojuši 2,5%. Būdama prezidenta amata kandidāte, tu «Instagram» reklamēji šņabi un melnos ikrus. Tu esi liberāla kandidāta karikatūra,» skarbi izteicās Navaļnijs.

Pēc 80% balsu saskaitīšanas Sobčaka ierindojās trešajā vietā ar 4,26% vēlētāju balsu. Aizvadītajās Krievijas prezidenta vēlēšanās nekādu pārsteigumu nebija - ar milzīgu pārsvaru uzvarēja Putins, bet otrajā vietā ar apmēram 9% balsu palika Pāvels Grudiņins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu