Bruņotā sadursmē uz Kolumbijas-Venecuēlas robežas nogalināti septiņi cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Septiņi Kolumbijas paramilitāra grupējuma locekļi ir nogalināti bruņotā sadursmē ar Venecuēlas drošības spēkiem uz abu valstu robežas, trešdien paziņoja Venecuēlas ierēdnis.

Bruņotais incidents notika Venecuēlas teritorijā Tačiras štatā, kas robežojas ar Norte de Santanderas departamentu Kolumbijā, un tajā bija iesaistīts Kolumbijas paramilitārais grupējums «Los Pelusos», sacīja Venecuēlas lauksaimniecības ministrs Fredijs Bernals.

Sadursmē nogalinātie pieci vīrieši un divas sievietes bija no šī grupējuma, kas ir saistīts ar paramilitāru narkotiku tirdzniecības grupējumu «Kolumbijas Gaitanistu pašaizsardzības spēki» (AGC) jeb Līča klanu, sacīja ministrs.

Nogalinātajiem bija militārs aprīkojums, šaujamieroči, granāta, «uz vardarbību musinošas skrejlapas» un narkotikas, teica Bernals.

Svētdien Norte de Santanders departamentā trīs venecuēliešus nogalināja Kolumbijas kreiso partizānu grupējums «Nacionālās atbrīvošanas armija» (ELN). Tas bija viens no šī grupējuma uzbrukumiem, kas notikuši pēc tam, kad Kolumbijas valdība pagājušajā mēnesī apturēja miera sarunas ar ELN.

Starp Kolumbiju un Venecuēlu ir 2219 kilometrus gara robeža, kuras tuvumā darbojas degvielas kontrabandisti, partizāni un narkotiku tirgoņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu