Xiaomi prezentē iPhone X kopiju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ķīnas viedtālruņu ražotājs Xiaomi nupat prezentējis savu jauno flagmani Mi 8, kuru tikai speciālists pratīs atšķirt no Apple flagmaņa iPhone X.

Mi 8 ir prāva izmēra telefons. Tam ir 6,21 collas FHD+ AMOLED ekrāns ar 2248 x 1080 pikseļu izšķirtspēju un robu augšējā daļā, kur atrodas kamera selfijiem un sensori. Identisks robs ir arī iPhone X. Arī aizmugurē iebūvēto divu 12 megapikseļu kameru izkārtojums ir vertikāls kā iPhone X.

Kameras ir papildinātas ar mākslīgā intelekta spējām un attēlveidošanas ierīču vērtēšanas firmas DxOMark tās novērtējusi labāk nekā iPhone X kameras, taču sliktāk nekā fotogrāfiju kvalitāti tādos viedtālruņos kā Samsung Galaxy S9 Plus, Huawei P20 un P20 Pro, HTC U12+.

Pētījums: 34% cilvēku nevar aiziet uz labierīcībām bez sava telefona

Telefonu darbina Qualcomm Snapdragon 845 astoņu kodolu procesors. Ierīcei ir 6 GB operatīvā atmiņa un trīs pastāvīgās atmiņas pakāpes - 64, 128 un 256 GB. microSD kartes ievietošanas iespējas šim telefonam nav, taču cena ir krietni vien pievilcīgāka nekā kopētajam Apple izstrādājumam. Proti, ja iPhone X maksā vairāk nekā 1300 eiro, tad Xiaomi sākuma cena ir 421 dolārs. Tas gan attiecas uz Ķīnas tirgu, kas pagaidām ir vienīgais, kur Mi 8 pieejams.

iPhone X
iPhone X Foto: Postimees

Lai vai kā, paralēli Mi 8 ražotājs prezentējis arī Mi 8 SE. Šim telefonam ir mazāks 5,88 collu ekrāns, 12 un 5 megapikseļu aizmugurējās kameras kombinācija, mazāk ietilpīga baterija, 4 vai 6 GB RAM opcijas un tikai 64 GB datu glabātuve. 8 GB RAM un 128 GB atmiņa tikmēr ir trešajai Mi 8 versijai Explorer Edition. Šim telefonam ir arī pirkstu nospiedumu skeneris, sejas atpazīšanas funkcija un interesants noformējums ar caurspīdīgu aizmugurējo vāciņu, lai var aplūkot telefona komponentes.

Xiaomi Mi 8 Explorer Edition
Xiaomi Mi 8 Explorer Edition Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu