Alonso pagājušās sezonas izskaņā apsvēris iespēju pamest F-1

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Spāņu Pirmās formulas (F-1) braucējs Fernando Alonso pēc iepriekšējās sezonas apsvēra ideju noslēgt savu karjeru šajā sacensību seriālā, atklāja sportists.

«Jā, es apsvēru domu pārtraukt piedalīties F-1 sacensībās,» komentēja spāņu autosportists, tomēr šādu lēmumu viņš nepieņēma. «Jutu, ka nav īstais brīdis pamest F-1. Ne tagad, ne pēc šiem rezultātiem un sajūtām.»

Spānijas autosportists atklāja, ka joprojām vēlas sekmīgi startēt F- 1 čempionātā un kopā ar «McLaren» viņam esot «nenokārtotas lietas».

«Ja es būtu pametis F-1, es to nožēlotu visu savu atlikušo dzīvi,» atzina Alonso.

Pērn spānis jau izmēģināja laimi Indianapolisā 500 jūdžu sacensībās, kur ilgu laiku bija līderis, taču 11 apļus pirms finiša dzinēja defekta dēļ viņam nācās izstāties.

Alonso atklāja, ka viņš vēlētos atkārtot leģendārā britu autosportista Greiema Hila savulaik iespēto, jo viņš karjeras laikā spēja uzvarēt F-1 Monako «Grand Prix» izcīņā, slavenajās Indianapolisas 500 jūdžu sacīkstēs, kā arī Lemānas 24 stundu izturības sacīkstēs.

36 gadus vecais pilots šobrīd pārstāv «McLaren» komandu un pagājušās sezonas kopvērtējumā ieņēma 15.pozīciju 23 sportistu konkurencē.

Kopš 2014.gada, kad Alonso ieguva sesto vietu sezonas kopvērtējumā, viņš ne reizi nav izcīnījis augstāku vietu par desmito, jo «McLaren» bija neveiksmīga sadarbība ar «Honda», bet nu tā uzsāksis darbu kopā ar «Renault» un jau pirmssezonas testos demonstrēja pieklājīgāku ātrumu.

Savukārt 2005. un 2006.gadā Alonso kļuva par F-1 čempionu, pārtraucot piecus gadus ilgušo vācieša Mihaela Šūmahera dominanci.

Jaunā F-1 sezona sāksies 25.martā ar sacensībām Austrālijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu