Jēkabpils pilsētas svētki 2018

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kas ir lietas un emocijas, kuras mēs RADĀM Jēkabpilī? Vai šī ir pilsēta, kurā mēs esam RADOŠI? Vai Jēkabpils ir vieta, kurā dzīvo mūsu mīļākie RADI? Omīte, vectētiņš, māsīca, kura dzīvo otrā Daugavas pusē? Vai tā būtu Daugava, vai iela, kuras otrā pusē dzīvo mums vairāk vai mazāk zināmi cilvēki, tas nav šķērslis mums visiem šajā pilsētā būt mazliet RADIEM un RADĪT svētkus un svētku sajūtu kopā. Tavi RADI dzīvo ārpus Jēkabpils? Nekas! Aicini viņus 13., 15. un 16. jūnijā uz Jēkabpili, kur svinēsim svētkus «RADI Jēkabpilī»!

Pilsētas svētkus esam sākuši gaidīt jau 17. maijā, kad Jēkabpils Kultūras pārvaldes sociālajos tīklos publicējam akcijas «30 dienas līdz pilsētas svētkiem «RADI Jēkabpilī»» fotogrāfijas. Akcijas laikā šogad akcentēti tieši Brīvības ielas stāsti, notikumi un, iespējams, pat radinieku piedzīvojumi. Jēkabpils ir viena no 9 Latvijas pilsētām, kura piedalās projektā «Brīvības ielas stāsti», un pilsētas svētki ir lielisks laiks, lai radītu šos stāstu, kas varbūt sen piemirsti, vai tieši otrādi – radušies pilsētas svētku gaidīšanas laikā.

Pilsētas svētkus «RADI Jēkabpilī» kā ierasts sāksim ar «Dārza svētkiem» Kino Placī, kur trešdienas vakarā plkst. 21.00 aicināsim pulcēties jēkabpiliešus un Jēkabpils viesus, lai vasarīgā atmosfērā kļūtu visi nedaudz par radiem. Ar mūziku mūs priecēs grupa «Bad Habits», kuriem rokenrols ir sirdī un mūzika dvēselē. Kas ir īsta stand-up jeb stāvizrāde, mums parādīs viens no Latvijas aktuālākajiem komiķiem – Rūdolfs Kugrēns. Savukārt vakaru noslēgsim un nakti sagaidīsim ar filmu «Baltu ciltis», kas ir viena no programmas «Latvijas filmas Latvijas simtgadei» filmām.

Piektdienas vakars paredzēts jaunRADEI. 15. jūnija vakarā aicināsim ikvienu uz ko vēl nebijušu – tikšanos Kena parkā uz vakara pikniku mūzikas pavadījumā «Mūzika kokos». Šajā vakarā atmosfēru RADĪS Jēkabpils jaunieši, kas ar mūziku ir uz TU. Savukārt Krustpils pils Vārtu tornī koncertu sniegs mūziķe Anna Sēruma.

16. jūnijs būs pilsētas svētku «RADI Jēkabpilī» kulminācijas diena, kura nav iedomājama bez velobrauciena un kārtīgas rīta rosmes, kas iesildīs ķermeni un garu svētku dienai. Šogad velobraucienu pavadīs un pilsētu modinās Pilsētas svētku «RADI Jēkabpilī» bānītis un Ogres novada kultūras centra pūtēju orķestris «Horizonts». Savukārt svētku dienai iesildīsimies kopā ar Jēkabpils «Lūši» volejbolistiem. Dienas pirmajā pusē norisināsies arī tradicionālais, jēkabpiliešu un viesu iemīļotais «RADI Jēkabpilī» DIŽTIRGUS Brīvības ielā.

No plkst. 11.30 līdz 17.00 ikvienam interesentam būs iespēja izbraukt ar Pilsētas svētku «RADI Jēkabpilī» bānīti. Brauciena laikā uzzināsiet arī interesantus faktus par Jēkabpili un tās iedzīvotājiem.

Laukums pie T/C Sēlija būs pārvērties par Jēkabpils jauniešu sportisko un radošo «JēRAJONU», kurā būs pieejams brīvais mikrofons, DJ meistarklase, bungu spēles un hip-hop deju meistarklases, kā arī citas darbnīcas, kurās varēs apgūt jaunas iemaņas un uzzināt daudz jauna.

Pašiem jaunākajiem aktivitātes paredzētas Kena parkā. Jau no plkst. 11.30 ikviena ģimene varēs radīt sacensības garu, uzspēlējot Lielās koka spēles. Savukārt PALLAS istabā radītā mierīgā atmosfēra aicinās pavadīt laiku pašiem mazākajiem - gan spēlējoties, gan atpūšoties. Pārpēdojot baskāju taku, ikviens varēs nokļūt līdz mazajiem ponijiem, kas gaidīs uz izjādi. Un kur nu vēl lēkāšanas radītais prieks piepūšamajās atrakcijās, izbrauciens ar bērnu elektromobiļiem un vēderprieki, našķojoties ar saldumiem!

No plkst. 12.00 radošā apvienība «Pasaku nams» aicina uz piedzīvojumiem Brīnumu mežā, kurā satiksim Smurfus, Rio putnus, Vienradzi, dinozauru Dino un arī Elfu. Piedzīvojumiem piestāv arī lieli burbuļi un krāsas, kā arī priecīgas dziesmas, kuras varēsim dziedāt līdzi! Plkst. 13.30 muzikālā koncertšovā satiksim zaķus Rūculi un Jautruli, kuri ik dienas rūpējas par tīrību un kārtību mežā. Pēc izmestas planšetes atrašanas Jautrulim dzimusi ideja - radīt šovu, kurā piedalītos meža zvēri, lai glābtu mežu no tā piedrazošanas un rosinātu cilvēkiem aizdomāties par kārtību. Lai izvēlētos labākos šova dalībniekus, Kena parkā norisināsies dalībnieku – meža zvēru – atlase. Izrādās – mežs ir pilns ar talantīgiem dzīvniekiem, un dažs no tiem pat ļoti līdzinās pasaules superzvaigznēm! Plkst. 15.20 dipināsim kājas līdzi jēkabpiliešiem - Xeny Dance Studio hip-hop dejotājiem.

Pēcpusdienā visi pulcēsimies uz «RADI Jēkabpilī» svētku gājienu, kuram Vecpilsētas laukumā sekos vakara koncerts, sadziedāšanās, sadancošanās, akcijas «Mans labais kaimiņš» nominantu sveikšana, Jēkabpils gada cilvēka godināšana un lielais vakara koncerts. Šogad sadziedāsimies kopā ar grupu «Labvēlīgais tips», muzikālas interpretācijas dzirdēsim no instrumentālās grupas «Dagamba», savukārt svētku noskaņojumu mums sagādās grupa «Musiqq», pēc kuru koncerta Daugavas ūdeņos atmirdzēs pilsētas svētku uguņošana. Pēc tam, protams, svinības nebūs galā. Aicinām izdejoties Vecpilsētas laukumā lielajā svētku ballē grupas «Eels Of The Sixties» un DJ Will Roland pavadījumā līdz pat rīta gaismai. Kā arī visas nakts garumā laukumā pie Justīciju nama darbosies kluba «Stacija» skatuve, uz kuras kāps DJ [Ex] da Bass, Riganights, Aiviso un Gusts.

Šo trīs dienu laikā būs iespēja piedzīvot un piedalīties vairāk kā 40 pasākumos. Ieskaties svētku programmā un izvēlies tos pasākumus, kas Tevi uzrunā. Aicinām radīt svētkus un svētku gaisotni kopā, apmeklējot svētkus labā omā! Lai izdodas RADĪT svētkus Jēkabpilī!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu