Hāgas centrā sīrietis ar nazi ievaino trīs cilvēkus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Hāgas centrā svētdien kāds sīrietis uz ielas sadūris trīs cilvēkus, kas ar smagiem ievainojumiem nogādāti slimnīcā, taču Nīderlandes policija norādījusi, ka pašlaik nav pamata notikušo uzskatīt par teroraktu.

Tā kā uzbrucējs atteicies izpildīt prasību nomest zemē nazi, tad, lai viņu aizturētu, policisti viņu sašāvuši kājā un pret viņu pielietojuši elektrošoku.

Incidents noticis netālu no Hāgas centrālās dzelzceļa stacijas.

«Notiek plaša izmeklēšana, lai iegūtu informāciju par aizdomās turēto, un ir jāveic kratīšana viņa mājās,» teikts policijas paziņojumā, kurā piebilsts, ka aizturētais «tiek nopratināts par viņa motīviem».

Policija raksturojusi 31 gadu veco uzbrucēju kā «apmulsušu», norādot, ka viņš jau iepriekš bijis zināms policijai un pilsētas ārkārtējo situāciju dienestiem.

Nīderlandes sabiedriskā raidorganizācija NOS vēsta, ka uzbrucējs ir Sīrijas pilsonis, kas dzīvo Hāgā, bet nav potenciālo terorismā aizdomās turamo sarakstā.

Liecinieki teikuši NOS, ka brīdī, kad viņš ar nazi uzbrucis cilvēkiem, uzbrucējs kliedzis «Allahu akbar» («Al;āhs ir dižs»).

Tomēr policija un pilsētas varasiestādes uzsvērušas, ka nevar to apstiprināt, un Hāgas mēre Paulīne Krike aicinājusi cilvēkus «neielaisties spekulācijās», piebilstot, ka «vispirms ir jāveic pamatīga izmeklēšana».

Policija paziņojusi, ka tās rīcībā ir uzbrukuma videoieraksts.

Uzbrukumā ievainotie ir vecumā no 21 līdz 41 gadam. Viņu ievainojumi ir smagi, taču nav dzīvībai bīstami.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu