Kozlovskis: Eiropas patvēruma sistēmai jābūt efektīvai, praktiski piemērojamai un noturīgai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Nākotnes Eiropas patvēruma sistēmai jābūt efektīvai, praktiski piemērojamai un noturīgai krīzes situācijās, kas nerada jaunus pamudinājumus mēģināt to ļaunprātīgi izmantot, otrdien neformālā diskusijā Tieslietu un iekšlietu ministru sanāksmes laikā Luksemburgā sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Kā aģentūru LETA informēja Kozlovska padomniece Daiga Holma, ministrs diskusijā par patvēruma politikas nākotni atkārtoti uzsvēra, ka Latvija patlaban nevar atbalstīt sistēmu, kas paredz matemātisku un automātisku sadales mehānismu.

Kozlovskis uzsvēra, ka katra krīzes situācija ir specifiska un tai ir nepieciešami pielāgoti risinājumi, kas balstās uz regulāru situācijas izvērtējumu, iemeslu un risku analīzi. Līdz ar to automātiska un matemātiska sadales sistēma radīs mākslīgu struktūru un pamudinājumus tās ļaunprātīgai izmantošanai, tādēļ tā nevar tikt atbalstīta.

Notikušās diskusijas par iespējamiem patvēruma sistēmas risinājumiem tiks turpinātas Eiropadomes sanāksmē jūnija beigās.

Kozlovskis otrdien piedalījās Tieslietu un iekšlietu ministru sanāksmē Luksemburgā, kurā ministri apmainījās viedokļiem par iekšlietu nozares aktualitātēm - organizētās noziedzības un terorisma apkarošanu, kompetento iestāžu sadarbības stiprināšanu un Vīzu kodeksa tiesisko ietvaru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu