10 cietušie pamatīgā avārijā Nordšleifē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Aizvadītajā svētdienā kārtējo reizi apstiprinājumu guva atziņa, ka Nirburgringas Nordšleifē ne katrs var braukt ar gāzi grīdā un veiksmīgi sasniegt finiša līniju.

Desmit tā dēvētajiem svētdienas tūristiem, kas Nordšleifē pie kases samaksā pārdesmit eiro, lai ar savu auto varētu no visas sirds izskrieties leģendārajā 20,8 km garajā zaļajā ellē, saulainā svētdiena sākās ar milzu gaidām, bet beidzās ar nožēlu par sasistiem bleķiem un vēl dažiem braucējiem pat ar smagām traumām.

Incidents notika līkumu sērijā, kas iesaukta par lapsas alu. Kā raksta Drivetribe.com, viens no cēloņiem varētu būt eļļas noplūde no kāda McLaren 650S, kā dēļ kāds steidzīgs BMW Z4 vadītājs minētajā līkumā zaudēja kontroli pār savu klasiskās piedziņas auto, saslīdēja un ietriecās barjerā.

Ar to bija ielikti pamati briestošam haosam. Vairākiem aizmugurē braucošajiem gan izdevās laicīgi reaģēt un izvairīties no apskādētajiem auto. Citiem veicās mazāk, un arī viņi attapās pie barjerām vai starp apdauzītajiem lūžņiem.

Minētās līkumu sērijas īpatnība ir nepārredzamie pagriezieni. Gadījumā, ja šeit uz asfalta ir izlijusi eļļa vai ir citi iemesli trases darbiniekiem māt ar dzeltenajiem karogiem, tā brīdinot par briesmām, ātri braucošie amatieri signālus pamana novēloti, un avārijas ilgi nav jāgaida.

Pēdējā lielajā avārijā kopumā traumas guvuši desmit cilvēki, bet četriem no viņiem miesas bojājumi raksturoti kā smagi.

Var piebilst, ka talantīgākie autosportisti ar atbilstoši sagatavotiem auto 20,8 kilometrus garo distanci spēj veikt ātrāk nekā 7 minūtēs.

Absolūtais rekordists patlaban ir braukšanai pa ielu sagatavots McLaren P1 XP1 LM prototips, kura rezultāts ir 6 minūtes un 43,22 sekundes. Ātrākais elektriskais auto ir NIO EP9, kurš apli veica 6 minūtēs un 45,90 sekundēs, bet par ātrāko četru durvju auto nesen kļuva 600 zirgspēku Subaru WRX STI Type RA NBR. Tas distanci veica 6 minūtēs un 57,5 sekundēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu