Neilands sev sekmīgo Portugāles velobraucienu noslēdz kopvērtējuma desmitajā vietā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Luc Van Der Meiren

Šī gada Latvijas čempions grupas braucienā Krists Neilands no «Israel Cycling Academy» komandas otrdien izcīnīja augsto desmito vietu Portugāles daudzdienu tūres (UCI kat.2.1) kopvērtējumā un izcīnīja uzvaru jauno braucēju ieskaitē.

Otrdien sacensību dalībnieki veica noslēdzošo - desmito - posmu, kurā bija jāpiedalās 20 kilometrus garā individuālā braucienā. To visātrāk veica Spānijas sportists Gustavo Sezars Veloso no W52/«Porto» komandas, finišu sasniegdams pēc tieši 26 minūtēm.

Tikmēr Neilands šajā posmā ieņēma 16 vietu, no uzvarētāja atpalikdams par vienu minūti un 19 sekundes. Tiesa, latvietis tik un tā nosargāja desmito vietu kopvērtējumā.

Par šī velobrauciena uzvarētāju tika kronēts cits W52/«Porto» komandas braucējs Rauls Alakorns no Spānijas, kamēr Neilands noslēgumā bija desmitais, atpalikdams par deviņām minūtēm un 35 sekundēm.

Tiesa, Neilands izcīnīja uzvaru jauno braucēju ieskaitē, tuvāko sekotāju tuvāko sekotāju Luīšu Gomešu no Portugāles («Raidio Popular Boavista») apsteidzot par vairāk nekā 16 minūtēm.

Portugāles tūre Neilandam bija ļoti veiksmīga, jo viņš katrā no etapiem, kā arī prologā, bija labāko trīsdesmitniekā, turklāt trešajā posmā izcīnīja otro vietu un smagākajā - devītajā - posmā bija trešais.

Par iegūto desmito vietu kopvērtējumā Neilands nopelnīja papildus 20 Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI) ranga punktus.

Portugāles tūre risinās 11 dienu garumā un ir ceturtais garākais daudzdienu velobrauciens Eiropā aiz trim grandtūrēm «Tour de France», «Giro d Italia» un «Vuelta Espana».

Neilands šosezon jūnijā pirmo reizi kļuva par Latvijas čempionu grupas braucienā, bet individuālajā startā palika trešais. Tāpat viņš šosezon uz goda pjedestāla kāpa maijā notikušā Azerbaidžānas daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.1) piektajā etapā, kurā bija ātrākais.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu