Latvijā īstenota mākslinieciska kanibālisma performance

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @ArthurBerzinsh

6. martā galerijā «Museum LV un Grata JJ» notika jaunā mākslinieka Artūra Bērziņa (1983) deleģēta performance «Eshatoloģija», kas norisinājās viņa izstādes «Dižā vientulība» laikā. Performancē tās dalībniekiem - vīrietim un sievietei - no muguras tika izgriezti nelieli miesas fragmenti, turpat pagatavoti uz pannas un apēsti.

Tās videoieraksts pieejams video vietnē «Youtube», bet tiešraidē to varēja vērot sociālajā vietnē «Facebook».

Aicinājumā uz performanci tika norādīts, ka tā nav ieteicama īpaši jūtīgām personām un bērniem.

Tās saturu šobrīd izvērtē Valsts policija (VP).

Policija ar performances videomateriālu ir iepazinusies, taču neviena persona policijā nav vērsusies ar iesniegumu vai pretenzijām. Ja iesniegums tiks saņemts, tad policija atbilstoši kompetencei to izvērtēs, skaidroja VP.

Policija nenoliedz, ka pastāv jautājums, vai šādas performances uzņemšana videomateriālā un tās izplatīšana tīmeklī ir ētiska. Tomēr patlaban saskaņā ar spēkā esošajiem likumiem policijas vērtējumā pārkāpumi šajā pasākumā un tā video izplatīšanā nav saskatāmi.

Bērziņš jau agrāk izcēlies ar provokatīvām performancēm. Pagājušogad viņš radīja viļņošanos sabiedrībā ar pakārtas sievietes performanci.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu