VP priekšnieks: Bunkus slepkavības lietā izmeklētāji turpina ļoti intensīvu darbu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maksātnespējas administratora, advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā izmeklētāji turpina ļoti intensīvu darbu, intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» apliecināja Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis.

Viņš norādīja, ka aizvien turpinās apjomīgs darbs, kas saistīts ar notikuma vietu. Tiek fiksēta, monitorēta un sistematizēta visa informācija, kas nonākusi policijas rīcībā, lai saprastu, kāpēc un kas pastrādājis šo slepkavību, apliecināja Ķuzis.

Vaicāts, kādēļ iedzīvotājus iesūtīt video reģistratora ierakstus policija lūdza vien nākamajā dienā pēc nozieguma, Ķuzis skaidroja, ka informācijas tehnoloģiju laikmets sniedz ļoti plašas iespējas un likumsargu redzeslokā jau bija plaša informācija, kas saistīta ar video novērošanas sistēmām. Savukārt vēršanās pie fiziskām personām ir «pēdējais brīdis». «Nezinām, vai tas noderēs mums šodien, bet varbūt noderēs rīt,» skaidroja policijas priekšnieks.

Kā uzsvēra Ķuzis, nevar noliegt, ka slepkavība tikusi izplānota un viennozīmīgi ir saistīta ar organizēto noziedzību.

Kā ziņots, Bunkus tika nošauts 30.maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana. Viena no galvenajām versijām ir, ka slepkavība saistīta ar upura profesionālo darbību un iepriekš tā rūpīgi izplānota.

Tāpat vēstīts, ka Valsts policijā jau iepriekš sākts kriminālprocess par draudiem Bunkum. Kriminālprocess sākts 2016.gadā pēc iesnieguma par draudiem. Šajā lietā aizdomās turēto nav.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu