Ašeradens: Kritisko situāciju ar ministriju ēkām varētu risināt īres maksas ieviešana

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Kritisko situāciju ar ministriju ēkām varētu risināt īres maksas ieviešana, aģentūrai LETA atzina ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Patlaban Ašeradena vadītā Ekonomikas ministrija (EM) atrodas kritiskā stāvoklī esošā ēkā Brīvības ielā 55. Viens no EM priekšlikumiem paredz pārcelt ministriju un atsevišķas tās pakļautībā esošās iestādes uz ēku Elizabetes ielā 2, Rīgā, kas pazīstama ar nosaukumu «Pasaules tirdzniecības centrs «Rīga«».

Ašeradens sacīja, ka sarunās ar Valsts nekustamajiem īpašumiem tiek meklēts risinājums un viena no alternatīvām ir EM un atsevišķu iestāžu pārcelšana uz «Pasaules tirdzniecības centru «Rīga«». Ministrs gan piebilda, ka lēmums šajā jautājumā netiks pieņemts drīz.

Tāpat ekonomikas ministrs uzskata, ka kritisko situāciju ar ministriju ēkām varētu risinātu, uzdodot ministrijām maksāt īres maksu.

«Normāli būtu maksāt samērīgu īres naudu, lai būvi uzturētu kārtībā un iznomātājs to varētu apsaimniekot un uzskatīt par aktīvu ar zināmu vērtību. Patlaban ēkas tiek nolietotas un pēc tam pamestas. EM ir ilgstoši lietojusi māju un kaut ko par piešķirtiem budžeta līdzekļiem ir pielabojusi, bet nekad nav ticis veikts kapitālais remonts. Tagad ēkas ekspluatācija ir atzīta kā kritiska,» stāstīja Ašeradens.

2017.gada martā Ministru kabineta ārkārtas sēdē, izskatot jautājumu par 2018.gada budžeta pieņemšanas grafiku, Ašeradens un labklājības ministrs Jānis Reirs (V) aicināja risināt jautājumu ar sliktā stāvoklī esošām ministriju ēkām. Ministri norādīja ne tikai uz sliktā stāvoklī esošo EM namu, bet arī Labklājības ministrijas (LM) ēku. «Atšķirībā no EM, kur krīt fasāde, LM ēkā mēs krītam virsū viens otram. Man nav savas vietas, kur normāli strādāt,» tolaik uzsvēra labklājības ministrs.

Tagad Ašeradens stāsta, ka vienmēr visās budžeta debatēs priekšlikums par ministriju ēku savešanu kārtībā ticis noraidīts, kas, viņa vērtējumā, ir tuvredzīga rīcība. «Nerisinot šo problēmu, klāsies tā kā ar esošo EM namu - tas tiks nolietots līdz brīdim, kad sāks krist fasāde un balkoni. Tā nav ilgtspējīga rīcība,» uzsvēra ekonomikas ministrs.

Ašeradens pauda cerību, ka pēc 2019.gada budžeta valsts iestādes varētu sākt maksāt īres maksu, lai uzturētu namus, kuros iestādes atrodas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu