Politiski represētie 14.jūnijā organizēs padomju represiju atceres pasākumu pie Brīvības pieminekļa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste / LETA

Latvijas Politiski represēto apvienība, pieminot 1941.gada 14.jūnija PSRS komunistiskā režīma represijas pret Latvijas iedzīvotājiem, organizēs atceres pasākumu ar ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa, informēja biedrības sekretāre Dagnija Liepiņa.

14.jūnijā pasākuma dalībnieku gājiens no Okupācijas muzeja sāksies plkst.12.35, savukārt pasākums pie Brīvības pieminekļa norisināsies no plkst.13, pēc svinīgās Goda sardzes maiņas. Pasākuma dalībniekiem iespējams pievienoties gājienam posmā līdz Laimas pulkstenim.

Atceres pasākumu atklās LPRA priekšsēdētājs Ivars Kaļķis un pasākuma dalībniekus uzrunās Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Tajā aicināti piedalīties Nacionālo bruņoto spēku augstākā virsniecība, ārvalstu vēstnieki, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) un deputāti, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) un valdības locekļi, Rīgas domes vadība un lietuviešu un igauņu politiski represēto biedrības Latvijā.

Represēto apvienība aicina arī Latvijas sabiedrību aktīvi piedalīties organizācijas rīkotajā atceres pasākumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu