«Latvijas Goda aplis» aicina uz vērienīgu programmu Mārupes novadā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas simtgades svinēšanas festivāls «Latvijas Goda aplis» turpina apceļot un godināt valsts novadus. Šajā nedēļas nogalē – 12. maijā – tas aicina uz plašu kultūras un aktīvās atpūtas programmu Mārupes novadā, tādējādi godinot Latvijas mātes un stiprās ģimenes.

Pasākumu programma Mārupes novadā 12. maijā sāksies jau pulksten 10.00 ar pārgājienu pa Medema purvu kopā ar dabas zinātāju un tūrisma gidu Juri Smaļinski. Pieteikšanās, rakstot e-pastu uz turisms@marupe.lv. Pulksten 14.00 līdzīgs pārgājiens notiks arī pa Cenas tīreli. Mārupes novads atrodas mežiem un purviem bagātajā Pierīgas lauku teritorijā, tādēļ novada dabas vērtības izzināt ļaujošas ekspedīcijas ir patiesi aizraujošas un kļūst arvien populārākas.

Vēl pulksten 13.00 sāksies ģimeņu auto orientēšanās pa Mārupes Goda apli, piestājot pie Mārupes novada Goda ģimenēm. Braucienam varēs reģistrēties pie Mārupes kultūras nama.

Savukārt pulksten 16.00 sāksies kuģīšu regate Mārupītē. Tās starts būs pie Pērses un Pededzes ielu krustojuma un Mārupītes posmā gar Abavas ielu ikvienam būs iespēja tikt pie sava kuģīša un to izgreznot, padarot par īstu sapņu peldobjektu un godinot Māru, no kuras vārda vēsturiski radies Mārupes un Mārupītes nosaukums.

Pulksten 17.00 notiks Goda liepas stādīšana mātēm, kuru dzīves skāra politiskās represijas, kad Latvijā norisinājās komunistiskais genocīds. Tieši tādēļ Goda liepa tiks stādīta Mārupes kapos pie politiski represēto pieminekļa, piedaloties novada senioriem.

Festivāls «Latvijas Goda aplis» sabiedrības rīcības akcijas «Goda liepa» ietvaros joprojām aicina ikvienu valsts iedzīvotāju stādīt liepas sev svarīgās vietās, tādējādi gatavojoties Mātes dienai un godinot savu mammu. Pēc liepas iestādīšanas vēlams kopā ar to nofotografēties, norādīt lokāciju un ievietot attēlu savā Facebook, Twitter vai Instagram profilā, norādot tēmturi #GodaLiepa, vai arī atsūtīt bildi uz e-pastu info@staro100.lv. Pēc Mātes dienas, kas, kā zināms, šogad tiks svinēta 13. maijā, festivāla «Latvijas Goda aplis» mājas lapā godaaplis.lv tiks publicēta «Goda liepas» fotogalerija.

Pulksten 19.00 Mārupes kultūras namā sāksies Mārupes dziedošo ģimeņu sadziedāšanās koncertprogrammā «Vienkāršas lietas», bet no pulksten 21.20 kultūras nama iekšpagalmā būs iespēja vērot video projekcijas «Aizsargu nams laika griežos», kas vēsta par kultūras nama neparasto vēsturi.

Jau pulksten 21.30 turpat notiks arī izstādes «Uzmirdz Mārupes novada stiprās ģimenes» atklāšana, kurā ar veltījumu novada ģimenēm uzstāsies vietējās Mūzikas un mākslas skolas pedagogu kamerorķestris.

Savukārt pulksten 22.00 pie Mārupes kultūras nama sāksies festivāla «Latvijas Goda aplis» gaismas parāde «Gaismas slepenā dzīve», kas vēsta par Gaismas ģimenes dzīvi diennakts tumšajā laikā un ir viens no publikas iecienītākajiem festivāla «Staro Rīga» objektiem pēdējo gadu laikā.

Mārupes novads nevar lepoties ar greznām pilīm un iespaidīgām vēstures paliekām, bet tā lielākā vērtība ir cilvēki. Pēdējo desmit gadu laikā novada iedzīvotāju sastāvs papildinājies ar jaunām un kuplām ģimenēm, kas vēlas dzīvot Mārupē un palīdz tai strauji attīstīties. Tādēļ festivāls «Latvijas Goda aplis» vēlas akcentēt tieši šo bagātību un ļaut stiprajām novada ģimenēm uzmirdzēt spožākā gaismā.

Pasākumu rīko biedrība «Staro 100» sadarbībā ar Mārupes novada pašvaldību. Plašāka informācija atrodama festivāla «Latvijas Goda aplis» mājas lapā godaaplis.lv. Nākamais pasākums notiks 19. maijā Raunas novadā.

Festivāls «Latvijas Goda aplis» ir viens no Latvijas valsts simtgades projektiem, kas kopš pērnā gada novembra godina dažādus Latvijas novadus un to ievērojamās personības, katru nedēļu ciemojoties kādā no daudzajām skaistajām un stāstiem bagātajām valsts vietām un aicinot pievienoties ikvienu interesentu un pašmāju kultūras cienītāju. Festivāls turpināsies līdz pat šā gada novembrim, kulminējot gaismas festivālā «Staro Rīga». Attiecīgi arī «Latvijas Goda apļa» pieturvietās tiek ieskicētas gaismu festivāla vizualizācijas, radot vēl emocionāli pacilājošāku noskaņu. Festivālu «Latvijas Goda aplis» rīko biedrība «Staro 100» sadarbībā ar novadu pašvaldībām, kultūras centriem un namiem, nevalstiskām organizācijām, novadu iedzīvotājiem un uzņēmējiem, Latvijas Republikas Kultūras ministriju un Latvijas valsts simtgades biroju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu