RD opozīcija jauno pašvaldības nolikuma redakciju, visticamāk, neatbalstīs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Rīgas domes opozīcijas partijas jauno pašvaldības nolikuma redakciju, kura paredz noteikt, ka domes sēdē katrs deputāts varēs uzdot jautājumus ziņotājam 10 minūtes, visticamāk, neatbalstīs, pauda opozīcijas pārstāvji.

Visi opozicionāri gan apstiprināja, ka oficiāli nekādu informāciju no priekšsēdētāja saņēmuši nav un koalīcijas ieceres uzzinājuši tikai no informācijas medijos.

«Jaunās konservatīvās partijas» Rīgas domes frakcijas vadītājs Jānis Bordāns un arī «Vienotības» frakcijas vadītājs Vilnis Ķirsis aģentūrai LETA sacīja, ka jauni laika limita ierobežojami nekādā veidā nevar tikt atbalstīti un nolikums būtu jāatjauno tādā redakcijā, kādā tas bija gada sākumā.

«Nacionālās apvienības» pārstāvis Nauris Puntulis norādīja, ka tā kā oficiāli nekādu informāciju no priekšsēdētāja viņa partija saņēmusi nav, viņš nevarot komentēt arī plānotās izmaiņas un frakcija tikai rīt pieņems lēmumu par savu nostāju.

Savukārt «Latvijas attīstībai» (LA) frakcijas vadītājs Juris Pūce sacīja, ka, spriežot pēc medijos izskanējušās informācijas, daļa no koalīcijas priekšlikumiem ir tādi paši, kādus to bija piedāvājusi LA, kas nozīmē, ka tie varētu būt atbalstāmi. «Taču tā kā oficiālas nolikuma izmaiņas mēs redzējuši neesam, grūti spriest - kas varētu un kas nevarētu būt atbalstāms,» sacīja Pūce.

Patlaban Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas dienas kārtībā jautājums par nolikuma grozīšanu pievienots vēl nav.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija aģentūrai LETA norādīja, ka atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem izvērtēs Rīgas domes saistošo noteikumu nolikuma grozījumus, kad Rīgas domē tiks pieņemts domes lēmums par noteiktu grozījumu veikšanu vai atcelšanu, kā arī dokuments tiks nosūtīts ministrijai.

«Atbilstoši Rīgas domes rakstveidā sniegtajai informācijai - jautājums par nolikuma grozījumiem pašvaldībā tiks skatīts domes sēdē šī gada 21.maijā. Līdz ar to VARAM veiks apstiprinātā pašvaldības lēmuma par iekšējā normatīvā akta izvērtēšanu tiklīdz tas tiks iesūtīts ministrijai,» norādīja VARAM pārstāvji.

Kā ziņots, Rīgas dome rīt, 16.maijā, iecerējusi skatīt pašvaldības nolikuma grozījumus, rosinot noteikt, ka domes sēdē katrs deputāts varēs uzdot jautājumus ziņotājam 10 minūtes vai 20 minūtes, pieņemot pašvaldības budžetu.

Ja deputātiem ar šo laika limitu informācijas iegūšanai nepietiks, izskatāmais lēmuma projekts tiek nosūtīts atkārtotai izskatīšanai atbildīgajai komitejai. Komitejas sēdē ziņotājam jautājumus varēs uzdot neierobežoti, arī deputāti, kas nav attiecīgās komitejas locekļi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu