Dziļi sirdī visi apzinās, ka Dieva nav (17)

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ted Van Pelt, CC BY-SA 2.0

Rakstnieks Greiems Levtons savā jaunajā grāmatā par cilvēku eksistenci apgalvo, ka mūsdienās vairs neviens tā īsti netic Dievam, jo tā ir pilnīgi absurda parādība.

Kā vēsta ārvalstu mediji, savā jaunajā grāmatā «How to be Human» tās autors skaidro, ka cilvēks tiecas ticēt Dievam tāpēc, ka to pieprasa garīgais tukšums, kas jāpiepilda ar kādu reliģisku konceptu. Tomēr dziļi sirdī cilvēki Dievam netic, pat mācītāji un mūķenes ne.

Autors arī piebilst, ka laikā, kad cilvēka dzīve ir kļuvusi salīdzinošai stabila, sabiedrība arvien vairāk tiecas kļūt «bezdievīga».

Jaunajā grāmatā tiek izvirzītas teorijas par to, kas ir tās dīvainās lietas, kas cilvēku padara par cilvēku. To skaitā ir cilvēku tieksme uzskatīt reliģiju par vilinošu parādību.

«Ja reliģioziem cilvēkiem pajautā, vai Dievs vēro katru cilvēku, atbilde bieži ir noliedzoša. Cilvēki turpina ticēt Dievam tikai tāpēc, ka tā ir vieglāk, nekā uzņemties atbildību par savu rīcību pašam un analizēt parādības ar savu prātu,» komentēja Levtons.

Lai arī cilvēki nenoliedz, ka pastāv tādi koncepti, kā «labais» un «ļaunais», kā arī eksistē zināma pēcnāves dzīve, tomēr pat mācītāji, kas ir pietiekoši izglītoti, neuztver to burtiski. Vairākas lietas, kas minētas Bībelē ir vienkārši absurdas un muļķīgas.

Reliģija sabiedrībā kļūst arvien mazāk aktuāla nevis tikai tāpēc, ka cilvēki kļūst materiāli bagātāki, bet arī dēļ dzīves kvalitātes uzlabošanās, iespējām ārstēt slimības, augstāka izglītības līmeņa un drošības.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu