Neviens auto nav izpirkts tik strauji kā zviedru-ķīniešu Lynk & Co 01

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nonākot iepriekšpārdošanā, Lynk & Co 01 ir kļuvis par visātrāk izpirkto automobili autobūves vēsturē. To palīdzēja panākt 6000 ķīniešu, kad 17.novembrī potenciālajiem pircējiem tika atklāta pieteikšanās tīmeklī.

Lynk & Co biznesa modelis krasi atšķiras no tradicionālās jaunu automobiļu pārdošanas. Līdz šim bija ierasts, ka ražotājs definē bāzes modeli, dažādus aprīkojuma līmeņus un tad vēl papildus piedāvā opciju sarakstu uz vairākām lapām, bet Volvo un tā mātes uzņēmuma Geely uzraudzībā tapušais Lynk & Co saviem klientiem piedāvās dažas dāsni aprīkotas krosovera 01 versijas, ko varēs iegādāties internetā.

Šī ideja radusi milzīgu piekrišanu Ķīnā. Tur 17.novembrī sākās pieteikšanās pirmajiem 6000 Lynk & Co 01 automobiļiem. Lai arī bija paredzēts, ka pieteikšanās forma būs aktīva trīs dienas, to varēja slēgt jau 2 minūtes un 17 sekundes pēc iepriekšpārdošanas sākuma.

Tik strauji līdz šim nav pārdota neviena mašīna autobūves vēsturē,

turklāt kopš tā laika Ķīnā ir sākusies automobiļu tirgošana arī 150 Lynk & Co zīmolam veltītos veikalos, raksta Motor1.com.

«Mēs pieteicām Lync & Co izveidošanu pirms gandrīz gada. Tagad, gandrīz 12 mēnešus vēlāk, mēs sākam savienotā un ērti koplietojamā krosovera 01 tirdzniecību rekorda cienīgā manierē,» tā izteicies Lynk & Co vecākais viceprezidents Alens Visers (Alain Visser), piebilstot, ka auto iegāde veikalā vai tīmeklī būtiski neatšķirsies un būs vienlīdz interesants un vienkāršs piedzīvojums. Visers skaidro, ka vārds «vienkāršs» to arī nozīmē - interesentam vien jāpārlūko modeļu piedāvājums un jāizvēlas sev tīkamākais automobilis.

Jaunais krosovers ir konstruēts uz Volvo XC 40 tehnoloģiskās platformas. Ķīnas tirgum paredzētie 01 tiks apgādāti ar Volvo benzīna motoriem, taču vēlāk, kad tirdzniecība tiks sākta arī citos noieta tirgos, motoru klāstu papildinās arī elektrificēti agregāti. Tomēr viena no nozīmīgākajām jaunā krosovera īpašībām ir ērta koplietošana pēc īpašnieka ieskatiem, kā arī plašas savietojamības iespējas un mobilo tehnoloģiju entuziastiem tīkama iespēja multimediju sistēmu papildināt ar funkcionalitātes celšanai domātām lietotnēm. Lynk & Co pat norāda, ka viņu krosovers ir kā mobilais telefons uz riteņiem, tikai ar mūža garantiju, turklāt

cilvēks pērk nevis bleķus un elektroniku, bet gan auto lietošanas abonementu.

Jāpiebilst, ka Ķīnā Lynk & Co atkarībā no aprīkojuma daudzuma maksā aptuveni 20 tūkstošus eiro lētākajā versijā un ap 26 tūkstošiem - dārgākajā. Ražotājs neslēpj, ka Eiropā 01 maksās vairāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu