«Vytautas» basketbolisti pirmo reizi vēsturē tiek kronēti par BBL čempioniem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Lietuvas komanda Prieņu-Birštonas «Vytautas» trešdien pirmo reizi turnīra vēsturē tika kronēta par «Triobet» Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempioni.

Fināla atbildes spēlē «Vytautas» viesos ar rezultātu 89:74 (22:11, 19:21, 27:15, 21:27) uzvarēja Pasvāles «Pieno žvaigždes», divu spēļu summā svinot panākumu ar 174:162.

«Vytautas» komandā ar 20 punktiem izcēlās Regimants Miņots, 18 punkti Tomam Delinikaitim, bet 16 punktus iemeta Tads Klimavičs. Tikmēr pretiniekiem 19 punktus guva Andrijs Agafonovs.

«Vytautas» maču iesāka ar izrāvienu 17:2, taču trešajā ceturksnī viesu pārsvars tika sadeldēts līdz diviem punktiem (43:41). Tiesa, tam sekoja vēl iespaidīgāks izrāviens 20:1, «Vytautas» komandai izdarot skaļu pieteikumu uzvarai mačā un arī divu spēļu summā. «Pieno žvaigždes» tā arī neatrodot iespējas pretinieku apturēšanai, «Vytautas» izcīnīja pārliecinošu uzvaru un kļuva par BBL čempioni.

Sērijas pirmajā spēlē «Vytautas» savā laukumā piekāpās ar rezultātu 85:88.

Prieņu-Birštonas komanda iepriekš divas reizes spēlēja BBL finālā, taču abas reizes cieta zaudējumus, atzīstot «Ventspils» un «Šiauliai» pārākumu.

«Pieno žvaigždes» ceļā uz finālu apstādināja «Port of Parnu», «Valmiera»/ORDO un Tallinas «Kalev»/«Cramo» komandas. Savukārt «Vytautas» no turnīra izslēdza «Ogre»/«Kumho Tyre», «Liepāja»/«Triobet» un «Tartu Universitātes» basketbolistus.

Tikmēr ceturtdien tiks noskaidrota LBL bronzas medaļas ieguvēja. Bronzas fināla pirmajā spēlē «Tartu Universitāte» pagājušajā nedēļā Igaunijas vadošo vienību derbijā ar 72:60 viesos apspēlēja Tallinas «Kalev»/«Cramo». Arī šeit uzvarētājs tiks noteikts divu spēļu summā.

Kā zināms, ceturtdaļfinālā bija iekļuvušas Latvijas komandas «Barons kvartāls», «Valmiera»/ORDO un «Liepāja»/«Triobet», tomēr visas savos pāros piedzīvoja zaudējumus. Šī ir pirmā reize kopš 2014.gada, kad BBL pusfināls palika bez Latvijas līdzdalības.

BBL regulārajā sezonā sacentās 14 komandas un 12 no tām iekļuva izslēgšanas turnīrā, apvienojoties ar četrām Baltijas vienībām, kas šosezon spēlēja Eirokausos, bet tur neiekļuva izslēgšanas sacensībās. Šāda iespēja bija dota arī trīskārtējai BBL čempionei «Šiauliai», kas nespēja pārvarēt Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa pirmo posmu, tomēr vienība labprātīgi atteicās no dalības Baltijas turnīrā, jo saskaras ar finansiālām grūtībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu