«Jūrmalas» basketbolisti BBL pusfināla pirmajā spēlē uzvar ar +12

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BK Jūrmala/Facebook

«Jūrmalas» basketbolisti Baltijas Basketbola līgas (BBL) pusfināla pirmajā spēlē trešdien viesos ar rezultātu 81:69 (18:12, 23:24, 14:15, 26:18) pārspēja «Tartu Universitātes» vienību.

Jūrmalniekiem 17 punktus guva Edgars Jeromanovs, pa 15 punktiem sameta Kristaps Pļavnieks un lietuvietis Deniss Krestiņins, kuram bija arī desmit atlēkušās bumbas, kamēr pa desmit punktiem iekrāja Ervīns Jonāts un Haralds Kārlis.

Pretiniekiem rezultatīvākais ar 17 punktiem bija lietuvietis Vītenis Čižausks, kurš pirms trim gadiem pārstāvēja Latvijas čempionāta komandu no Valmieras.

Mačs iesākās ar izrāvienu 6:0, ko nodrošināja Jonāta gūtie punkti. Otrās ceturtdaļas sākumā mājinieki pārņēma vadību, tomēr «Jūrmala» atguva kontroli pār spēli un pirmo puslaiku uzvarēja ar 41:36.

Tāpat arī trešajā ceturksnī «Tartu Universitātes» basketbolistiem izdevās pārņemt vadību, bet arī šoreiz «Jūrmala» pēc neilgas atrašanās iedzinējos ceturtdaļu noslēdza 55:51 savā labā.

Ceturto ceturtdaļu Latvijas komanda iesāka ar desmit punktu izrāvienu, pretiniekiem neļaujot gūt punktus vairāk nekā četras minūtes. Spēles ceturtā nogriežņa otrajā pusē «Jūrmala» nosargāja drošu vadību un svinēja uzvaru ar rezultātu 81:69.

Atbildes mačs notiks pēc nedēļas Jūrmalā, finālā iekļūstot uzvarētājai divu spēļu summā.

Tikmēr otrā pusfinālā latvietis Artūrs Ausējs guva desmit punktus, palīdzēdams Pasvāles «Pieno žvaigždes» divu Lietuvas komandu duelī viesos ar rezultātu 91:84 (31:20, 15:30, 26:12, 19:22) pārspēt «Šiauliai» vienību.

Ausējs 29 minūtēs un 51 sekundē iemeta divus no četriem tālmetieniem un ar tādu pašu precizitāti realizēja divus divpunktu metienus. Viņam šajā spēlē arī piecas rezultatīvas piespēles, divas atlēkušās bumbas un viena pārtverta piespēle.

Uzvarētājiem 16 punktus guva Osvalds Olisevičs, kamēr pretiniekiem 22 punkti bija Laurīnam Birutim.

«Jūrmala» BBL čempionāta izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā divu maču summā ar 166:149 uzveica Igaunijas klubu «Kalev»/TLU.

Tikmēr «Tartu Universitāte» ar 149:114 pieveica citu Igaunijas klubu Raplas «AVIS Utilitas».

Aizvadītās nedēļas nogalē «Jūrmalas» komanda «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) ietvaros viesos ar 88:86 pieveica «Ogri», bet Tartu komanda Igaunijas čempionātā ar 82:90 zaudēja «Kalev»/«Cramo» komandai.

«Jūrmala» LBL čempionātā ar 15 uzvarām 20 mačos ir trešā, kamēr «Tartu Universitāte» Igaunijas meistersacīkstēs ar 14 panākumiem 21 mačā ir otrajā pozīcijā.

Tikmēr Ausēja pārstāvētā «Pieno žvaigždes» ceturtdaļfinālā ar 174:150 uzvarēja Igaunijas komandu «Port of Parnu», bet «Šiauliai» no tālākās cīņas ar 175:162 izslēdza Latvijas klubu «Ogre».

Līdzīgi kā ceturtdaļfinālā, arī BBL pusfinālā un finālā uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā.

Atšķirībā no iepriekšējām sezonām, šoreiz izslēgšanas spēlēs piedalās tikai tās komandas, kuras aizvadījušas pamatturnīru, kamēr iepriekš izšķirošajā BBL čempionāta fāzē iesaistījās arī tie klubi, kuri sezonas laikā startēja Eirokausos.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Prienu-Birštonas «Vytautas», kas divu Lietuvas komandu duelī pārspēja Pasvāles «Pieno žvaigždes». Šosezon «Vytautas» pēc amerikāņu brāļu Bolu pievienošanās atteicās no dalības Baltijas līgā un tās rezultāti tika anulēti.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu