«Brent» jēlnaftas cena sasniedz $ 80 par barelu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Brent» markas jēlnaftas cena ceturtdien pirmo reizi kopš 2014.gada beigām sasniegusi 80 dolāru par barelu robežu saistībā ar bažām par jēlnaftas piegāžu iespējamiem traucējumiem.

«Brent» markas jēlnaftas cena piegādēm jūlijā Londonas biržā dienas vidus tirdzniecības sesijā uz brīdi sasniedza 80,18 dolārus (68,04 eiro) par barelu, kas ir augstākais līmenis kopš 2014.gada novembra.

Starptautiskā Enerģētikas aģentūra (IEA) trešdien brīdināja, ka jēlnaftas piegādes pasaulē negatīvi varētu ietekmēt ASV prezidenta Donalda Trampa lēmums izstāties no Irānas kodolvienošanās un ieguves apjoma samazināšanās Venecuēlā.

Naftas cenas pasaules tirgū pēdējā laikā piedzīvo stabilu pieaugumu, pateicoties pieprasījuma kāpumam, kā arī Naftas eksportētājvalstu organizācijas OPEC dalībvalstu un valstu ārpus OPEC iepriekš panāktajai norunai samazināt naftas ieguvi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu