NEPLP: Sabiedrisko mediju apraides uzlabošanai reģionos nepieciešami apmēram € 465 000

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Sabiedrisko mediju apraides uzlabošanai reģionos nākamajos trīs četros gados nepieciešami apmēram 465 000 eiro, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Valstiskās audzināšanas un jaunatnes lietu apakškomisijas sēdē šodien sacīja Nacionālās elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja Dace Ķezbere.

Ķezbere norādīja, ka patlaban VAS «Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs» (LVRTC) ir iegādājies zemes gabalus un atvēlējis finansējumu divu jaunu apraides torņu būvei Dundagā un Ērgļos, savukārt finansējums nepieciešams, lai nodrošinātu apraides pakalpojumu. «Ja padome to nevarēs nodrošināt, LVRTC neuzsāks torņu būvi,» atzīmēja Ķezbere.

NEPLP valdes locekle Aurēlija Ieva Druviete (iepriekš Ieva Beitika) sacīja, ka Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio programmās turpinās nodrošināt daudzveidīgu saturu par Latvijas reģioniem un plānos stratēģiju efektīvākai auditorijas uzrunāšanai.

Druviete norādīja, ka patlaban svarīgi sabiedriskajos medijos nodrošināt maksimāli daudz informācijas par reģionos notiekošo. «Jau pērn padome izsludināja vairākus konkursus reģionālajiem medijiem, lai arī tiem ir iespēja veidot saturu par dažādiem Latvijas novadiem un šo saturu integrētu Latvijas Televīzijā. Arī nākotnē mēs plānojam šādu sadarbību,» sacīja NEPLP valdes locekle.

Latvijas Radio valdes locekle Sanita Dika-Bokmeldere sacīja, ka Latvijas Radio sadarbojas ar Latgales multimediju studiju, kas patlaban ir būtisks pienesums radio saturam. «Nākotnē šo pieeju vajag paplašināt visos reģionos, jo Latvijas Radio saņem aktuālu informāciju par reģionā notiekošo, kā arī saturu papildina reģionu simtgades raidījumi. Tāpat jādomā par to, kā aizpildīt tukšumu, kas iestāsies pēc simtgades notikumiem un skars reģionus satura veidošanā. Nepieciešams arī domāt par vairāk korespondentiem reģionos, jo patlaban to ir nepietiekami,» sacīja Bokmeldere.

Latvijas Televīzijas pārstāve sacīja, ka televīzijā veidotais saturs par reģioniem ir būtisks. «Arī televīzija integrē šādu saturu dažādos raidījumos, kā arī nākotnē domājam par tā attīstību. Gribu arī atzīmēt, ka rudenī Latvijas Televīzijā būs vairāk satura par tradīcijām un novadu vietām,» sacīja Latvijas Televīzijas pārstāve.

Viņa papildināja, ka Latvijas Televīzijas saturs ir dažāds un pieejams dažādās televīzijas platformās, taču jādomā arī par pārējām platformas iespējām. «Mūsu statistika liecina, ka patlaban būtisks auditorijas pieaugums ir interneta portālā «Lsm.lv», tāpēc jāvērš uzmanība, kā šo platformu mēs attīstām, pilnveidojam, lai arvien piesaistītu plašāku auditoriju, papildinātu Latvijas kultūras saturu un izpildītu sabiedrisko pasūtījumu vēl efektīvāk,» sacīja Latvijas Televīzijas pārstāve.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu