Tesla kravas auto paātrinās ne sliktāk kā Porsche, taču bez trokšņa

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Elektrisks kravas auto, kas varēs veikt simtiem kilometru, neiztērējot ne pilīti degvielas, nav zinātniskā fantastika. Amerikāņu kompānija Tesla Motors 2017.gada nogalē prezentēja tieši šādu auto - Tesla Semi.

Automobiļa izstrāde gan vēl turpinās un pasūtītājiem nāksies kādu brīdi paciesties, iekams viņiem tiks piegādāti viņu braucamie. Taču reāli prototipi jau slīpē Savienoto Valstu ielas un to dara pārsteidzoši ātri, kā tas redzams YouTube lietotāja Ričarda Fīldera (Richard Fielder) kanālā izvietotā video.

Kā ziņots iepriekš, smagajam automobilim būs četri neatkarīgi motori uz abām aizmugurējām asīm. Pateicoties tiem, 80 000 mārciņu jeb vairāk nekā 36 tonnas smags Semi varēšot līdz 96 km/h paātrināties 20 sekundēs. Vairumā ASV štatu 80 000 mārciņu ir pieļaujamais pilnas masas limits.

Tāpat Tesla Motors sola, ka pa ceļu, kura slīpums ir 5%, Tesla Semi spēs traukties augšup ar 65 jūdzēm jeb 105 kilometriem stundā, bet ar vienu uzlādes reizi varēs nobraukt 480 - 800 kilometrus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu