«Tesla Motors» likvidēs 9% darbvietu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JOE SKIPPER / REUTERS

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums «Tesla Motors» otrdien paziņoja, ka likvidēs 9% no kopējā darbvietu skaita, tādējādi cenšoties uzlabot rentabilitāti, taču šis lēmums neietekmēs plānus palielināt automašīnu «Model 3» ražošanas apjomu.

Darbvietu likvidēšana ir daļa no uzņēmuma restrukturizācijas, lai risinātu jautājumu par pārmērīgu darbinieku skaitu atsevišķās jomās, kas radies straujas kompānijas izaugsmes dēļ, vēstulē darbiniekiem skaidro «Tesla» vadītājs Īlons Masks.

Viņš norāda, ka šis lēmums neietekmēs ražošanas darbiniekus un «Model 3» ražošanas apjoma mērķus.

«Ņemot vērā to, ka «Tesla» savos gandrīz 15 pastāvēšanas gados ne reizi nav guvusi gada peļņu, acīmredzams, ka peļņa nav tas, kas mūs motivē,» uzsver Masks. «Mūs motivē mūsu misija paātrināt pasaules pāreju uz ilgtspējīgu, videi draudzīgu enerģiju, taču mēs šo misiju nekad nerealizēsim, ja vien galu galā mēs nedemonstrēsim, ka mēs spējam sasniegt ilgtspējīgu rentabilitāti.»

Darbvietu likvidēšana ietekmēs gandrīz 4000 darbinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu