Gāga atklāti par garīgās veselības problēmām: Es ilgi esmu cietusi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dziedātāja Lēdija Gāga (Lady Gaga) vienmēr ir izmantojusi savu slavenības statusu, viņai doto platformu, lai izplatītu pozitīvu domāšanu, un šī nedēļa nebija izņēmums, kad viņa kopā ar savu māti Sintiju Džermanotu saņēma starptautisko «Global Changemakers» balvu organizācijas rīkotā pasākumā, kas veltīts bērniem «Children Mending Hearts' Empathy Rocks».

Sievietes tika apbalvotas par viņu darbu kopīgajā organizācijā «Born This Way», kuras mērķis ir «nodrošināt jauniešiem unikālas iespējas, kvalitatīvus resursus un platformas, lai izteiktu savu viedokli».

Savā apbalvošanas runā Lēdija Gāga akcentēja garīgās veselības un pašnāvības tēmas, ņemot vērā dizaineres Keitas Speidas un šefpavāra Entonija Bordeina pašnāvības pēdējo nedēļu laikā, norādot, ka empātija pret citiem var palīdzēt atvieglot ciešanas tiem, kuriem ir bail runāt par savām sajūtām. Tāpat dziedātāja runā stāstīja par savu cīņu ar garīgās veselības problēmām un atklāja auditorijai:

«Es ilgstoši esmu cīnījusies ar neprātīgām domām, ciešanām un depresiju, gan esot publiska, gan ne tik atpazīstama personība. Bet es patiesi ticu, ka visa turēšana noslēpumā padara cilvēku slimu.»

Zvaigzne paskaidroja, ka, izjūtot empātiju no citiem, viņa gūst drosmi. «Es saprotu, ka drošāk ir pastāstīt, kā es jūtos. Tas, ko dara šī organizācija, ir lieliski, jo tas rada drošāku vidi citiem, kuri jūtas tāpat kā es,» piebilda dziedātāja.

Runas noslēgumā Lēdija Gāga veltīja atzinīgus vārdus savai mātei un aicināja ikvienu būt laipniem to cilvēku labā, kuri piedzīvo ciešanas. «Paldies, ka mana mamma nebaidās no manām tumšākajām domām un dara to, ko daudzi neapzinās, – vienkārši tur manu roku un vada organizāciju, turot citu rokas. Pašnāvnieciskas domas līdzinās lāstam, tāpēc mums jābūt empātiskiem. Esiet laipni un palīdziet cits citam lauzt šo lāstu, dzīvot un uzplaukt,» piebilda zvaigzne.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu