Kratīšanas laikā atklāj vairāk nekā 14 miljonus kontrabandas cigarešu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieki, veicot kratīšanu Ķekavas novadā kāda uzņēmuma teritorijā izvietotajā automobiļu boksā, atklāja kontrabandas preču pārvadāšanai pielāgotu gāzes cisternu un kopumā izņēma 14 837 780 dažādu marku cigarešu, informēja VID.

Šī gada 1.martā pēc Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieku rīcībā esošās informācijas tika uzsākts kriminālprocess par muitošanai pakļauto preču kontrabandu.

Veicot speciālās izmeklēšanas darbības, tika atklāts, ka gāzes cisternā, kura šķērsojusi Igaunijas-Latvijas robežu un nonākusi Latvijas muitas teritorijā, iespējams, ir paslēpts ievērojams daudzums cigarešu. Iegūstot pietiekamu informācijas kopumu, Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieki šī gada 20.martā veica kratīšanu kāda uzņēmuma teritorijā izvietotajā automobiļu boksā Ķekavas novadā, kur bija novietota gāzes cisterna.

Transportlīdzekļa apskatē tika atklāts, ka cisterna ir pielāgota tā, lai tajā būtu iespējams pārvietot arī cita veida kravu. Uzņēmuma teritorijā atradās arī kravas automobilis, kurš bija paredzēts tālākai kontrabandas preču transportēšanai. Kratīšanas laikā tika izņemtas 1683 cigarešu kastes, 474 889 cigarešu paciņas, gāzes cisterna un kravas automobilis. Visas izņemtās preces ir nodotas glabāšanā Nodrošinājuma valsts aģentūrā.

Turpat notikuma vietā tika aizturētas sešas personas - 1984.gadā un 1980.gadā dzimuši Krievijas pilsoņi un četri Latvijas iedzīvotāji. Visām aizturētajām personām tika piešķirts aizdomās turētā statuss, kā arī piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Kopumā kratīšanas laikā tika izņemtas 14 837 780 dažādu marku cigaretes. No tām - 12 147 780 «NZ Gold Super Slim», 1 190 000 «Minsk» ar Baltkrievijas akcīzes markām un 1 500 000 «Winston» ar Tadžikistānas akcīzes markām.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā tika noskaidrotas vēl trīs personas, kuras, iespējams, ir iesaistītas šajā noziedzīgajā nodarījumā. Visām personām ir piešķirts aizdomās turētā statuss un piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu