Interpol «Interpol» (17)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Septembris - minora toņkārtas mēnesis. Jaunas plates izdod «pa klavieru melnajiem taustiņiem» spēlējošie «Grinderman», «Swans», «The Walkmen» un, protams, arī Ņujorkas depresīvie švītiņi «Interpol».

Interpol «Interpol»

(Matador)

7/12

Šķiet, «Interpol» vēsturē, visticamāk, ieies ar mītiem apvītajiem pirmajiem ierakstiem - gan pagājušā gadu desmita sākumā izdotajiem EP, gan veiksmīgo debijas plati «Turn On The Bright Lights» un tās lielisko turpinājumu «Antics».

«Interpol? Jā, pirmie divi albumi ir ļoti labi,»

visticamāk, pēc pāris gadiem savā starpā runās mūzikas melomāni.

Diemžēl rāmis, kurā muzicē grupa, ir pietiekoši šaurs - «The Cure», «Joy Division» u.tml. postpanka un pat nedaudz gotiskā roka grupas. To, kā izklausās nedaudz mažorīgāks «Interpol» mēs dzirdējām grupas līdera Pola Benksa (Paul Banks) ar pseidonīmu Džulians Plenti (Julian Plenti) pagājušogad izdotajā soloalbumā. Daudz melodiskāku «Interpol» varējām baudīt arī lielās mūzikas izdevniecības «Capitol Records» apgādā izdotajā trešajā platē «Our Love To Admire» (2007).

Parasti pēc šādiem radošiem «izlēcieniem» mēģinājums atgriezties pie «tradicionālās tumšās grupas skaņas» ne ar ko labu nebeidzas... Vai nu jāiet uz priekšu, kā to izdarīja «Kings Of Leon», vai vienkārši jāmet miers - kā daļēji to izdarīja «The Strokes». Viņi gan tagad grasās atgriezties...

Interpol "Interpol"
Interpol "Interpol" Foto: Publicitātes foto

Iespējams, pie līdzīgiem secinājumiem nonācis arī grupas harismātiskais basģitārists - radošais motors Karloss Denglers (Carlos Dengler), kurš nesen paziņoja, ka pēc šā ieraksta, kas vēl kopīgi iemūžināts Ņujorkas studijā «Electric Lady Studios», pamet grupu.

Protams, it kā jau jaunais ieraksts noskaņas ziņā ir tāds pats kā agrīnie grupas darbi, taču nepamet sajūta, ka šis albums ir ierakstīts vienkārši ierakstīšanas pēc. Vairākas reizes to klausoties, tas gluži kā bezpersoniska skaņu kolāža paslīd garām un izplēn gaisā, neatstājot paliekošas pēdas.

Es pat īsti nevaru izcelt kaut vienu ļoti labu skaņdarbu - viss ieraksts ir konstanti viduvējs.

Izdošanas datums - 06.09.2010.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu