Slavenais britu bokseris Hejs pieliek punktu karjerai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Slavenais Lielbritānijas bokseris Deivids Hejs paziņojis par savas profesionālās karjeras beigām.

Maija sākumā cits britu bokseris Tonijs Beljū divu britu smagsvaru duelī Londonā ar tehnisko nokautu pārspēja 37 gadus veco Heju, pretinieku uz dēļiem noliekot piektajā raundā.

Hejs jau iepriekš pauda - ja neuzvarēs Beljū, tad liks punktu savai karjerai, ko šobrīd sportists arī īstenojis.

«Bokss man sniedza iespēju piepildīt sapņus,» savā paziņojumā vēstīja Hejs. «Ceru, ka maniem bērniem arī izdosies realizēt visas savas dzīves ieceres, neskatoties uz to, kādu ceļu viņi dosies. Viņi no sava tēva pieredzes zina, ka ar smagu darbu viss ir iespējams.»

«Kopš 1990.gada esmu bokseris un esmu pavadījis teju 10 000 dienu, domājot par boksu. Šobrīd esmu gatavs noslēgt šo dzīves posmu. Tas ir sākums kaut kam jaunam,» rakstīja Hejs.

Iepriekš Beljū izvēlējās cīņu ar Heju tā vietā, lai aizstāvētu savu Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona jostu pirmajā smagajā svarā pret latvieti Mairi Briedi. Daži boksa līdzjutēji neslēpa, ka Beljū izvairījies no tās, jo nevēlējies pret Latvijas bokseri piedzīvot zaudējumu.

Savukārt Hejs 2008.gadā kļuva par absolūto čempionu pirmā smagā svara kategorijā, bet pēc tam pārgāja uz smagsvariem un kļuva par čempionu arī tur Pasaules Boksa asociācijas (WBA) versijā. Tomēr 2011.gada jūlijā viņš pēc punktiem piekāpās leģendārajam ukrainim Vladimiram Kļičko.

Turpinājumā brits vēl pieveica tautieti Dereku Čisoru, bet pēc tam ringā atgriezās vien pērn, aizvadot dažas ļoti vieglas cīņas ar mazpazīstamiem pretiniekiem.

Pēc tam sekoja pirmā cīņa pret Beljū, ko Hejs zaudēja, taču abas puses vienojās par revanša dueli, kurā atkal pārāks bija Beljū.

Savukārt 2013.gadā Hejam bija pleca operācija, un jau tad ķirurgs ieteica bokserim noslēgt karjeru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu