Kādreizējā Vācijas biatlona zvaigzne Greiss trenēs ASV vīriešu izlasi

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Turīnas olimpisko spēļu čempions biatlonā vācietis Mihaels Greiss kļuvis par ASV vīriešu biatlona izlases treneri.

ASV Biatlona federācija otrdien apstiprinājusi, ka Greiss būs ASV vīriešu komandas treneris un viņa uzdevums būs pienācīgi sagatavot valsts biatlona komandu dalībai 2022.gada ziemas olimpiskajās spēlēs Pekinā.

Savukārt ASV Biatlona federācijas sporta direktors Bernds Eisenbihlers izteicies, ka 41 gadu vecais Greiss gados jaunajai ASV komandai ir īstais treneris.

Greiss 2006.gada Turīnas ziemas olimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta medaļas masu startā, stafetē un individuālajā slēpojumā.

Jaunais ASV vīriešu biatlona izlases treneris profesionālā sportista karjeru noslēdza 2012.gadā.

Greisa biatlonista karjeras spilgtākie brīži bija Turīnā, kad viņš duelī ar slaveno norvēģi Ūli Eināru Bjērndālenu uzvarēja 20 kilometros, bet tāpat tika pie zelta arī 15 kilometru distancē ar masu startu un stafetē.

Savukārt 2007.gadā viņš uzvarēja Pasaules kausa kopvērtējumā, bet atsevišķās Pasaules kausa sacensībās viņš uzvarēja 11 reizes un tāpat arī tika pie 11 medaļām pasaules čempionātos, kuru vidū bija trīs zelti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu