Smilšu skulptūras Jelgavā varēs apskatīt visu vasaru

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no pašvaldības arhīva

Lai gan Jelgavā, Pasta salā, Starptautiskais Smilšu skulptūru festivāls ir noslēdzies, visi interesenti, kas vēl nav paguvuši apmeklēt Baltijā lielāko smilšu skulptūru parku, to varēs izdarīt visas vasaras sezonas garumā. Parks būs atvērts no plkst. 10 līdz 20 un 23., 24. jūnijā – no plkst. 10 līdz 17.

9. un 10. jūnijā tūkstošiem jelgavnieku un pilsētas viesu Jelgavā iepazina pārsteidzošo un unikālo dzīvnieku pasauli. Šajā dienās Jelgavā jau 12. reizi norisinājās Baltijā lielākais Starptautiskais Smilšu skulptūru festivāls, kur 15 mākslinieki no 7 valstīm, izmantojot vairāk nekā 1000 tonnu smilšu radīja 16 smilšu mākslas darbu par tēmu «Dzīvnieku pasaule». Festivālā no smiltīm tika radīti dinozauri, ziloņi, leduslāči, pērtiķi, kā arī filozofiski un humoristiski tēli. 15 mākslinieki no 7 valstīm - Latvijas, Lietuvas Beļģijas, Ukrainas, Ungārijas, Čehijas, Vācijas un Krievijas - smilšu formas pārvērta visiem atpazīstamos tēlos, ļaujot uz dzīvnieku pasauli paraudzīties no dažādiem skatupunktiem. Mākslinieki kopā šogad izveidojuši 15 konkursa skulptūrās un vienu demo skulptūru.

12. starptautiskā smilšu skulptūru festivāla «Summer signs» konkursa pirmās vietas ieguvējs ar skulptūru «Sarkanā grāmata» šogad ir Aleksandrs Skarednovs no Krievijas, otrajā vietā – Čehijas pārstāvis Jakubs Zimaceks ar darbu «Čūskas» –, savukārt trešās vietas ieguvējs ir Oleksijs Poda no Ukrainas ar skulptūru «Draudzība».

Vasaras sezonas laikā ieejas maksa skulptūru parkā – EUR 2; skolēniem, studentiem, pensionāriem EUR 1.00.

Informācija sagatavota Jelgavas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu