Grupa «Remix» prezentē grāmatu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Pirmdien, 9. novembrī, Rokkafejnīcā Reiterna namā (Mārstaļu ielā 2/4) notika kādas īpašas grāmatas prezentācija - pašmāju supergrupas «Remix» biogrāfijas «Remix... pie laika» atvēršanas svētki. Svinīgajā brīdī klāt bija gan izdevēja Iveta Mielava, gan grāmatas autors Māris Papēdis, gan pati grupa - Aivars Hermanis, Uldis Marhilēvičs, Igo, Eduards Glotovs un Vilnis Krieviņš.

«Remix sakarā es negribu piedēvēt sev nekādus laurus, es tikai piedāvāju viņiem iespēju kopā strādāt. Un viņiem pietika ar šo iespēju...
Pārējo viņi izdarīja paši,» tā grāmatas ievadā raksta Maestro Raimonds Pauls, kurš pats diemžēl nebija atnācis uz šo prezentāciju.

Uz grāmatas atvēršanu no Oslo nevarēja ierasties arī pirmā sastāva basģitārists Jevgēņijs Ščapovs, kurš grāmatas anotācijā raksta, ka laiks kopā ar «Remix» ir bijis laimīgākais viņa mūžā.

Nudien, pirms 30 gadiem, 1985. gadā, toreizējā Radiokomitejas mūzikas redakcijas galvenā redaktora Paula idejas rosināti, Latvijas Radio sapulcējās tā laika izcilākie profesionāļi - Aivars Hermanis, Uldis Marhilēvičs, Igo, Jevgēņijs Ščapovs un Vilnis Krieviņš un apvienojās grupā «Remix». Šo mūziķu priekšnesums kalpoja par etalonu kolēģiem un sajūsmināja klausītājus, un «Remix» ātri vien ieguva apzīmējumu – Latvijas supergrupa.

Prezentācijā piedalījās arī grāmatas finansiālie atbalstītāji, kompānijas «Biļešu paradīze» pārstāvji. Viens no viņiem, Ēriks Naļivaiko, savulaik bijis arī «Remix» menedžeris, Rokkafejnīcai uzdāvināja unikālu basģitāru, kura bijusi arī neliela daļa no «Remix» stāsta.

Taujāts, vai grāmatas autoram izdevies atrast balansu starp biogrāfijas faktu atspoguļošanu, emocijām un muzikālās daiļrades analīzi, Igo atbild īsi: «Vēl neesmu izlasījis!» Tas tikai nozīmē vienu -

pašiem mūziķiem, izlasot šo grāmatu, iespējams, atklāsies vairāki pārsteidzoši fakti, kas jau piemirsušies.
Grāmatas autors, žurnālists, grupas laikabiedrs Māris Papēdis
Grāmatas autors, žurnālists, grupas laikabiedrs Māris Papēdis Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Grāmatu sarakstījis pieredzējušais mūzikas žurnālists Māris Papēdis. Tā kā «Remix» aktīvā darbība norisinājās arī mūsu valstij ļoti interesantā laikā, tad caur mūzikas dzīves notikumiem, iespējams atcerēties arī tā laika Latvijas kultūras dzīves personības, notikumus un viņu lomu turpmākajā kultūrvides attīstībā. Teksts papildināts ne tikai ar bagātīgu foto materiālu, bet arī detalizētu grupas dalībnieku darbības hroniku un diskogrāfiju.

Atgādinām, ka šoruden, novembrī ar koncertiem četrās Latvijas pilsētās «Remix» atzīmēs savu 30. jubileju. Koncerti notiks no 14. līdz 18. novembrim, tajos skanēs instrumentālā mūzika un populārākās Remix dziesmas jaunradītos aranžējumos - kopā ar Liepājas simfonisko orķestri diriģenta Jēkaba Ozoliņa vadībā. Jubilejas koncertu viesmākslinieki būs dziedātāja Ieva Kerēvica, Ivars Kalniņš (perkusijas) un pūšamo instrumentu grupa «Jokers horns».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu