Bulgārijas armijas helikoptera katastrofā gājuši bojā divi cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Thorsten Wagner / DPA

Bulgārijas dienvidos pie Plovdivas pilsētas pirmdienas vakarā nogāzās Bulgārijas armijas helikopters ar trim cilvēkiem, no kuriem divi gājuši bojā un viens ir ievainots, paziņoja Aizsardzības ministrija.

Padomju Savienībā būvētais helikopters «Mi-17» militāru mācību laikā nogāzās no 50 metru augstuma un aizdegās netālu no Krumovas aviobāzes un Plovdivas civilās lidostas.

«Divi no apkalpes locekļiem – [lidaparāta] komandieris un otrais pilots – gāja bojā, helikopteram nogāžoties. Trešais apkalpes loceklis – bortmehāniķis – bija pie samaņas un nekavējoties tika aizvests uz slimnīcu,» teikts Aizsardzības ministrijas paziņojumā.

Katastrofas cēlonis vēl nav zināms, piebilda Aizsardzības ministrija.

Šis bija vienīgais lietošanas kārtībā esošais Bulgārijas helikopters «Mi-17». Tas galvenokārt tika izmantots ugunsgrēku dzēšanai grūtos vides apstākļos.

Šī ir otrā Bulgārijas armijas helikopteru katastrofa pēdējo 12 mēnešu laikā. Pērnā gada jūnijā Bulgārijas karaflotes helikopters «Panther-565» iegāzās Melnajā jūrā pie Varnas militāru mācību laikā un tā pilots gāja bojā.

Bulgārijas novecojušais militārais aprīkojums, kas lielākoties ir iepirkts komunistu režīma laikā un ražots Padomju Savienībā, bieži ir radījis spriedzi armijā. Pērnā gada oktobrī piloti Grāfa Ignatjeva aviobāzē atteicās lidot ar iznīcinātājiem «MiG-29» drošības apsvērumu dēļ.

Bulgārijas parlaments 8.jūnijā akceptēja plānus iegādāties jaunus iznīcinātājus un bruņutransportierus par vairāk nekā 3,2 miljardiem levu (1,6 miljardiem eiro).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu