Kaljulaida: Ukrainā un Gruzijā notiekošais ir jāsauc īstajos vārdos - par karu

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida Tallinā notiekošajā Lennarta Meri konferencē «Nākamā simtgade» paziņoja, ka ir svarīgi Ukrainā un Gruzijā notiekošo saukt īstajos vārdos - par karu.

«Runājot par Gruziju un Ukrainu, ir svarīgi saukt lietas īstajos vārdos - karš ir karš un okupācija ir okupācija,» pavēstīja Kaljulaida. Pēc viņas teiktā, tā vietā «starptautiskajās aprindās joprojām, runājot par Gruziju un Ukrainu, lieto tādus apzīmējumus kā «administratīvā pierobežas līnija» vai «iesaldētais konflikts«».

«Uz noteikumiem balstīta demokrātiska un liberāla pasaules kārtība saglabāsies tikai tādā gadījumā, ja mēs vairs neizliksimies, ka uz mums neizdara spiedienu tie, kuri uzskata, ka spēcīgāko intereses ir daudz svarīgākas par valstu un tautu brīvību,» norādīja Kaljulaida. «Mums ir vismaz saviem partneriem un sabiedrotajiem atklāti jāsaka, cik tuvu mēs esam piegājuši bezdibeņa malai, salīdzinot ar gadsimta sākumu.»

Tallinā piektdienas pēcpusdienā sākās 12.Lennarta Meri konference «Nākamā simtgade», kas pulcējusi vienkop pazīstamus politikas ekspertus un politiķus no Eiropas un visas pasaules.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu