Vīrieši vai «olneši» ar kuņģi, sēkliniekiem un BMW: Pēteris Kļava skarbi par notiekošo Latvijā (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Zolitūdes traģēdijas tiesas process parādīs, vai Latvijā vēl ir kāds vīrietis palicis vai arī te ir tikai «olneši» - tikai kaut kādi cilvēkiem līdzīgi organismi, kam ir kuņģis, sēklinieki, BMW un konts Šveicē, tik skarbus vārdus otrdien Latvijas Televīzijā demonstrētajā dokumentālajā filmā par Zolitūdes traģēdiju pašlaik notiekošajam tiesas procesam veltīja pazīstamais ārsts reanimatologs Pēteris Kļava.

Viņš uzsvēra, ka Zolitūdes traģēdijas ciešanas ir «tādas pašas kā Sibīrijas izvešanas ciešanas. Par to kādam ir jāatbild.»

«Pēc Zolitūdes traģēdijas valsts uz dažām dienām kļuva normālāka, pazemīgāka vienotāka. Mazliet aprāvās mūsu ļaunums, egoisms žults, necieņa. Bet tas bija tikai uz dažām dienām,» teica Kļava.

«Tas, kas pašlaik notiek ar netīrās veļas pētniecību - kas kam par ko samaksāja, nesamaksāja, izmērīja, piegrieza, nepiegrieza, uzrāda šīs sistēmas korumpētību, amoralitāti un milzīgo savstarpējo sasaistītību. Tas nav viena cilvēka darbs vai nedarbs, tas ir daudzu simtu.»Maxima» traģēdija ir politiska problēma, nevis tehniska. Ja būs jauna «Maxima», tā tā tāpat tiks «norakta». Tā ir sistēma, sistēma nevar sevi iznīcināt. Sistēma muļļās, attaisnos, korumpēs un izdzīvos.»

Kļava arī atzīmēja, ka cilvēks Latvijā vairs nemīl savu valsti, jo valsts viņam dara pāri.

«Neveidojas pamats. Cilvēks un valsts kā vienota mīlestības devēja sistēma. Ir palikusi teritorija, privāts kolhozs dažiem klaniem, kas taisa savus rēbusus. Mēs neesam demokrātiska sabiedrība. Mēs tā sevi definējam, ka esam demokrātiska, brīva Rietumu valsts. Mēs esam smagi slima postpadomju teritorija,» tā Kļava.

Jau ziņots, ka otrdien LTV pirmajā kanālā demonstrēja dokumentālo filmu par Zolitūdes traģēdiju «Paraugprāva».

«Komūna7» uzņēmusi dokumentālu filmu par Zolitūdes traģēdiju «Paraugprāva», kurā intervēti notiekošajā krimināllietā iesaistītie advokāti, cietušie, kā arī citi sabiedrībā atpazīstami cilvēki.

Filmas režisors ir Rihards Gēcis, kuram šī ir debija dokumentālajā pilnmetrāžas kino žanrā. Darba scenārists ir Reinis Spaile, galvenais operators Reinis Aristovs un producente Macko. Dokumentālo filmu veidojusi producentu apvienība «Komūna7». Filmas skaņu celiņu veidojuši komponisti Jānis Runģis un Pēteris Pāss.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu