Austrijas policija veikusi kratīšanu Starptautiskās Biatlona savienības mītnē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Austrijas policija otrdien veikusi kratīšanu Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) mītnē Zalcburgas pilsētā, vēsta IBU.

(Papildināts viss teksts.)

Šo lietu vada Austrijas prokuratūras iestāde, kas cīnās pret ekonomiskiem noziegumiem un korupciju.

Kā vēlāk trešdien pavēstīja IBU, kratīšana notikusi, veicot izmeklēšanu lietā, kur iesaistīts organizācijas prezidents Annešs Besebergs un ģenerālsekretāre Nikola Reše. Saistībā ar izmeklēšanu Reše lūgusi viņu uz laiku atstādināt no amata, kuru ieņems Martins Kuhenmaisters.

«IBU Izpildkomiteja lietu uztver ļoti nopietni un turpinās strādāt, ņemot vērā labas pārvaldības un caurskatāmības augstos standartus,» teikts IBU paziņojumā.

Iepriekš par kratīšana iemeslu tika minēts dopinga skandāls, ko apstiprina arī Pasaules antidopinga aģentūra (WADA), plašākus komentārus nesniedzot. Savukārt IBU savā ziņojumā kratīšanas iemeslus neminēja.

Iepriekš par kratīšana iemeslu tika minēts dopinga skandāls, taču IBU šobrīd šo informāciju neapstiprina.

Savienība šogad nonāca krustugunīs, jo neatcēla martā notikušo Pasaules kausa posmu Tjumeņā, lai gan Krievijas sportisti ir iejaukti plašā dopinga skandālā un starptautiskas sporta organizācijas tika aicināts nerīkot sacensības šajā valstī.

Janvārī IBU bija saņēmusi vairāk nekā 30 sportistu vēstuli no astoņām valstīm ar aicinājumu nerīkot sacensības Krievijā. Pasaules kausa posms Tjumeņā tika aizvadīts, bet to boikotēja Kanādas, Čehijas, Ukrainas un ASV biatlona izlases, kā arī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs zeltu un sudrabu ieguvušais zviedru biatlonists Sebastians Sāmuelsons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu