Stokholma: Sarunas ar Siguldu par kopīgu olimpisko spēļu rīkošanu rit pozitīvi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sarunas ar Siguldu par iespējamu kopīgu 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu rīkošanu rit uz priekšu pozitīvi, portālam «insidethegames.biz» pastāstījis kandidatūras izpilddirektors Rikards Brisiuss.

Stokholma gatavojas oficiāli pieteikties kandidēšanai uz olimpisko spēļu rīkošanu, turklāt sacensības kamaniņu sportā, bobslejā un skeletonā varētu risināties Siguldas trasē.

Tagad Brisiuss paudis, ka kopš idejas parādīšanās sarunās ir labs progress, un uzsvēris, ka šādu sadarbību atbalsta arī Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK). Tieši SOK vēlas darīt visu, lai samazinātu sacensību rīkošanas izmaksas, un sadarbība ir viens no veidiem tā paveikšanai.

Tiek atgādināts, ka Siguldā notikuši 2003. un 2015. gada pasaules čempionāti kamaniņu sportā, bet pērn notika arī pasaules junioru čempionāts skeletonā.

Kā uzsver portāls, kaut Sigulda atrodas citā valstī, tā ir tuvāk Stokholmai par Ori, kur notiktu kalnu slēpošanas sacensības. Sigulda atrodas 570 kilometrus no Zviedrijas galvaspilsētas, kamēr Ore - 611 kilometrus otrā virzienā.

Savukārt olimpisko spēļu atklāšanas un noslēguma ceremonijas notika 2012.gadā atklātajā «Friends Arena» stadionā.

Kā iepriekš pauda Brisiuss, Stokholma noteikti iesniegs kandidatūru 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu rīkošanai, kaut joprojām saglabājas bailes, ka tai pašu mājās varētu būt nepietiekams politiskais atbalsts.

Stokholmā 1912.gadā notika Vasaras olimpiskās spēles, bet Ziemas Olimpiādes tā nav uzņēmusi, kaut pretendējusi sešreiz.

Pašlaik starp interesentēm uz 2026.gada olimpisko spēļu rīkošanu ir arī Kalgari (Kanāda), Sjona (Šveice), Saporo (Japāna) un, iespējams, Soltleiksitija (ASV). Kandidātu izvērtēšanas process sāksies oktobrī, bet lēmums par sacensību rīkotājiem tiks pieņemts 2019.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu