Ar netrafaretajiem kriminālpolicijas motocikliem varēs kontrolēt arī satiksmi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Kriminālpolicija ar iegādātajiem netrafaretajiem motocikliem varēs kontrolēt arī Ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu.

Valsts policijā (VP) šorīt apstiprināja, ka kriminālpolicijas vajadzībām ir iegādājusies netrafaretus motociklus. Netiek gan atklāts, kādu tieši kriminālpolicijas funkciju pildīšanai motocikli sagādāti, kad tie nopirkti un cik šādu spēkratu ir likumsargu rīcībā. Tāpat netiek atklāts, kuras kriminālpolicijas struktūrvienības motociklus izmanto.

VP gan vēlāk apstiprināja, ka šo kriminālpolicijai piešķirto netrafareto motociklu galvenais uzdevums nav satiksmes kontrole, taču nepieciešamības gadījumā atsevišķās situācijās policisti var izmantot šos motociklus satiksmes kontrolei, piemēram, lai apturētu automašīnu. Motocikli ir netrafareti, taču uz tiem izvietoti gaismas signāli. Likums dod policijai tiesības iepirkt un izmantot šādus motociklus.

Jau ziņots, ka VP rīcībā ir trafareti motocikli, taču tos izmanto Ceļu policija. VP apstiprināja, ka kopš pagājušā gada augusta procesā ir iepirkums trafaretu motociklu iegādei ceļu policijas vajadzībām.

Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka līgums par motociklu piegādi Valsts policijas vajadzībām slēgts ar uzņēmumu «KS14». Kopējā līgumcena ir 265 966 eiro. «Firmas.lv» informācija liecina, ka šis uzņēmums pieder bijušajam motokrosa čempionam Kristeram Serģim. «KS14» ir «Yamaha» autorizētais dīleris.

Tāpat pagājušā gada augustā pieņemts lēmums slēgt līgumu ar uzņēmumu «Inchcape Motors Latvia» par 49 043 eiro par motociklu un motociklistu ekipējuma iegādi Valsts policijas vajadzībām.

Abos iepirkumos gan nav izskaidrots, vai iepirkti netrafareti vai trafareti motocikli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu