ASV aiztur pirms 35 gadiem dezertējušu gaisa spēku kapteini

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ASV Gaisa spēki

Kalifornijas štatā aizturēts kapteinis Viljams Hovards Hjūzs jaunākais, kurš 1983.gadā dezertēja no ASV gaisa spēkiem, vēsta raidorganizācija BBC.

Pēdējās ziņas par Hjūzu, kuram bija augstākā līmeņa drošības pielaide, tika saņemtas, kad viņš 19 dažādās bankas filiālēs no sava konta izņēma 28 500 ASV dolārus.

Šomēnes amatpersonas, kas izmeklē pasu viltošanas gadījumus, nopratināja vīrieti, kurš uzdevās par Beriju O'Beirnu. Kad pratinātāji norādīja uz pretrunām stāstītajā, vīrietis atzina, ka patiesībā viņu sauc Viljams Hjūzs.

Viņš apgalvoja, ka dienests gaisa spēkos esot novedis pie depresijas, tāpēc viņš dezertējis un pieņēmis viltus identitāti. Visu šo laiku Hjūzs dzīvojis Kalifornijā.

Hjūzs patlaban tiek turēts Trevisa Gisa spēku bāzē Kalifornijā, paziņoja gaisa spēku īpašo izmeklēšanu birojs.

Hjūzs dezertēja pavisam neilgi pēc atgriešanās no Nīderlandes, kur strādāja kopā ar NATO virsniekiem.

Tā kā Hjūzam bija pieeja slepenai informācijai, viņu izsludināja meklēšanā. Hjūzs bija ASV Gaisa spēku septiņu meklētāko cilvēku sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu