Video: Kā Raiņa «Zelta zirgu» interpretē grafiti mākslinieks

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē oficiālajā Youtube kanālā publicēta īsfilmu projekta #domasspēks 14. epizode, kurā populārais vācu grafiti mākslinieks Potterroboter KEN interpretē fragmentu no Raiņa lugas «Zelta zirgs». #domasspēks jaunākā epizode veltīta Raiņa lugai «Zelta zirgs» (1909), kuras fragmentus interpretē gan dziedātājs Goran Gora un žurnāliste Eva Ikstena-Strapcāne, kas iemiesojas Raiņa un Aspazijas tēlos, gan vācu grafiti mākslinieks Plotterroboter KEN. Epizodē redzams, kā mākslinieks pamestā Berlīnes fabrikā rada jaunu darbu, iedvesmojoties no lugā paustajām idejām.

Plotterroboter KEN ir viens no pazīstamākajiem Vācijas grafiti māksliniekiem. Viņa darbi atrodami Berlīnes industriālajās zonās un pamestu fabriku teritorijās. Plotterroboter KEN darbu stilistiku caurstrāvo reālisms un dramatisms. «Mani darbi atspoguļo mūsdienas. Neapturamais pieprasījums pēc enerģijas, globālā industrializācija un pasaules lielvaru konflikti. Ainas no vietām, kur karš ir kļuvis par ikdienišķu parādību. Vides piesārņojums un tā ietekme uz cilvēkiem un dzīvniekiem, dzīvnieku masu producēšana un globālās klimata pārmaiņas liek uzdot daudz jautājumus par mūsu nākotni,» par savu darbu tematiku stāsta mākslinieks.

#domasspēks (#mindpower) ir projekts, kurā 29 īsfilmās sabiedrībā pazīstami cilvēki no visām Eiropas Savienības dalībvalstīm savā dzimtajā valodā lasa un savas kultūras tēlos ietērpj citātus no Raiņa un Aspazijas daiļrades. Projekts iekļauts Latvijas prezidentūras ES Padomē oficiālajā publiskās diplomātijas un kultūras programmā.

Katru nedēļu jaunu video publicē gan Latvijas prezidentūras oficiālajā tīmekļa vietnē EU2015.LV un Youtube kanālā, gan arī projekta Facebook lapā www.facebook.com/mindpower2015. Nākamajā nedēļā #domasspēks skatītājus aizvedīs uz Īriju, kur Raiņa mīklu interpretēs bērnu grāmatu autore Siobana Parkinsone (Siobhan Parkinson).

Īsfilmas veido Jura Podnieka studija, režisors Olafs Okonovs, operators Aleksandrs Grebņevs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu