Viena lieta, ko karaliskais mazulis nespēs atņemt princesei Šarlotei

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ LETA/ PA Wire/PA Images/ Scanpix

Prinča Viljama un Keitas Midltones trešā bērna ierašanās ģimenē padarīs princesi Šarloti ne tikai par lielo māsu, bet, iespējams, par pasaulē slavenāko vidējo bērnu. Pat ja arī viņai līdz ar māsas vai brāļa piedzimšanu būs nedaudz jāpacīnās par vecāku uzmanību, Šarlote, visticamāk, būs priecīga uzzinot, ka, pateicoties izmaiņām gadsimtiem ilgajos karaliskajos noteikumos, būs viena lieta, ko jaundzimušais nespēs viņai atņemt – vietu rindā uz britu karalisko troni, ziņo popsugar.com.

Saskaņā ar 1701. gada vienošanos visiem brāļiem ir tiesības «pārlēkt» viņu māsām rindā uz troņa mantošanu. Tas nozīmē - lai arī meitene būtu piedzimusi pirmā, jaunāka brāļa ierašanās ģimenē viņu «nobīdītu» sarakstā uz leju. Piemērs ir princese Anna, kura ir karalienes Elizabetes II otrais bērns, kā arī vienīgā meita ģimenē. Piedzimšanas brīdī viņa bija trešā rindā uz troni - pēc savas mātes, tobrīd princeses Elizabetes un vecākā brāļa prinča Čārlza. Bet līdz ar prinču Endrjū un Edvarda piedzimšanu Anna noslīdēja uz piekto vietu sarakstā.

2013. gada aprīlī tika lemts par izmaiņām šajos karaliskajos noteikumos - ļaut saglabāt dzimtas sievietēm savu kārtas numuru uz troni, neatkarīgi no vēlāk dzimušajiem brāļiem. Oficiāli izmaiņas stājās spēkā 2015. gada martā - 2 mēnešus pirms princeses Šarlotes piedzimšanas. Tas nozīmē, ka Šarlotes 4. kārtas numurs rindā uz troni (pēc vectēva, tēva un vecākā brāļa prinča Džordža) ir drošībā, pat ja jaundzimušais būs puika. Trešais Viljama un Keitas bērns būs 5. rindā uz troni, savukārt princis Harijs sarakstā nobīdīsies uz 6. vietu. Princese Šarlote ieies vēsturē kā pirmā sieviete, kura nezaudēs savu vietu uz troni mantinieka - vīrieša dēļ.

Lai arī jaunākie brāļi viņu vairs nevarētu nobīdīt zemāk sarakstā rindā uz troni, tomēr ir skaidri zināmi cilvēki, kam tas būs pa spēkam, – tie būs brāļa Džordža bērni (ja tādi būs), kuri neatkarīgi no sava dzimuma ieņems vietas sarakstā virs princeses Šarlotes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu