Vjetnamā pēc vardarbīgām sadursmēm aiztur 102 protestētājus

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: KAO NGUYEN / AFP

Vjetnamā svētdien pret valdību vērstiem protestiem kļūstot vardarbīgiem, policija valsts dienvidos aizturējusi 102 cilvēkus, vēsta valsts mediji.

Svētdien daudzviet Vjetnamā notika protesti pret likumprojektu, kas ārzemju uzņēmumiem īpašos apstākļos trīs jaunajās īpašajās ekonomiskajās zonās ļautu slēgt nomas līgumus uz 99 gadiem.

Demonstranti bažījas, ka Ķīna varētu šo nosacījumu izmantot, lai Vjetnamā iegūtu teritoriālus atbalsta punktus. Likumprojekta izskatīšana sestdien tika atlikta līdz parlamenta oktobra sesijai.

Neraugoties uz likumprojekta atlikšanu, protestētāji Biņthuonas provincē iebruka valdības ēkā, aizdedzināja automašīnas un iesaistījās cīņās ar policiju, pirmdien vēsta tīmekļa medijs «Vnexpress».

«Neviens cilvēks nav gājis bojā, bet vairāki desmiti policistu tika ievainoti,» medijam atzina policijas pārstāvis sakariem ar presi.

Tūkstošiem cilvēku svētdien izgāja valsts lielākās pilsētas Hošiminas ielās. Protestētāji pamatā uzvedās mierīgi.

12 cilvēki aizturēti nelielā demonstrācijā galvaspilsēta Hanojā.

Ķīnas ģeopolitiskās ambīcijas Vjetnamā ir sensitīvs jautājums. Vjetnamai ar Ķīnu ir domstarpības par teritorijām Dienvidķīnas jūrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu