Mācību laikā Ādažu poligonā pēc desantēšanas aizdedzies militārais transportsi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas armija

Sestdien starptautisko militāro mācību «Swift Response 2018» laikā Ādažu poligonā pēc desantēšanas aizdedzies militārais transports, pastāstīja Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta majore Mairita Senkevicina.

Sestdien Ādažu poligonā bija paredzēts no astoņām lidmašīnām «C-17» desantēsies kopumā vairāk nekā 500 ASV un Lielbritānijas karavīriem.

Senkevicina apliecināja, ka mācību laikā aizdedzies viens no transportlīdzekļiem, kas tika desantēts. Uzreiz pēc negadījuma desantēšana uz laiku pārtraukta.

Negadījumā cietušo nav. Patlaban mācību organizatori skaidro notikušā apstākļus, norādīja ministrijas pārstāve.

Kā ziņots, starptautiskās militārās mācības «Swift Response 2018» ir ikgadējas ASV spēku Eiropā vadītas ASV Armijas un ASV Gaisa spēku apvienotās mācības ar mērķi trenēt sabiedroto spēku stratēģiskā gaisa desanta reaģēšanas spējas pēkšņa apdraudējuma gadījumā.

Mācību laikā Nacionālie bruņotie spēki trenē spēju sniegt uzņemošas valsts atbalstu, uzlabojot sadarbību starp Latvijas un sabiedroto dalībvalstu bruņotajiem spēkiem.

Mācības notiek no 7.jūnija līdz 15.jūnijam un tajās piedalās aptuveni 2300 dalībnieku no septiņām NATO dalībvalstīm un partnervalstīm - ASV, Izraēlas, Itālijas, Lielbritānijas, Polijas, Portugāles un Spānijas.

Mācības norisinās Polijā, Latvijā un Lietuvā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu