TVNET 2014. gada albums: 9. vieta - Ariel Pink «Pom Pom»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tradicionālais TVNET Mūzika top10 veidots, gan ņemot vērā pasaules mūzikas kritiķu vērtējumus (tas piedod zināmu objektivitāti), gan manis paša subjektīvo skatījumu. Katru dienu līdz pat 31. decembrim publicēsim vienu no gada desmit labākajiem mūzikas albumiem. Vakar startējām ar 10. vietu (skat. resursus), šodien turpinām ar vietu numur numur 9.

Ariel Pink «Pom Pom»

(4AD)

10/12

Mūsdienās nav daudz mūziķu, kuru daiļradi varētu raksturot kā ģeniālu. Noteikti daudziem šis rozā matu ērkuļa īpašnieks, frīfolka pagrīdes produkts, gleznotājs, ebrejs un ekscentriķis Āriels Markuss Rozenbergs (Ariel Marcus Rosenberg) labākajā gadījumā varētu krist uz nerviem, taču manā pēdējo pāris gadu mūzikas top3 sarakstā Āriels ir stabila vienība.

Arī mūziķa jaunākais albums «Pom Pom» šogad neliek vilties - tas ir vēl viens abstrakta popa ieraksts ar akcentu uz sešdesmito gadu psihedēlisko folku, kas seko fantastiskajam 2012. gada «Mature Themes» (skat. recenziju).

«Pom Pom» ir pirmais albums, kur uz plates vāka rakstīts tikai Pinka vārds (pirms tam izmantots garais «Ariel Pink's Haunted Graffiti» nosaukums).

«Lai arī šis ir pirmais «solo» albums ar manu vārdu, tas ir vistālāk no definīcijas solo,» skaidro pats Pinks.

Nudien, pāris dziesmas Āriels sacerējis kopā ar leģendāro producentu Kimu Fouliju (Kim Fowley). Tādas kompozīcijas kā «Jell-O» un «Plastic Raincoats In The Pig Parade» tapušas slimnīcā, kur 75 gadus vecais Foulijs ārstējas no vēža.

«Pom Pom»
«Pom Pom» Foto: Publicitātes foto

«Pom Pom» ir 69 minūtes garš analogs (Pinks raksta tikai ar analogu tehniku uz lentēm) ceļojums absurda pasaulē, kurā Āriels izstāsta stāstus par mīlu, slepkavībām, varžu ķēniņieni un želeja konfektēm.

...un «Put Your Number In My Phone» (skat. video) noteikti ir viena no gada labākajām popdziesmām!

Izdošanas datums: 17.12.2014.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu